Андрій Кузьменко: Факти про музиканта, які ви не знали

Андрій Кузьменко: Маловідомі факти з життя музиканта

Цікаві факти з першого документального фільму про культового виконавця.

Поділитися:

Сьогодні, 17 серпня, , лідеру гурту Скрябін, який загинув в автокатастрофі, могло б виповнитися 50 років. До ювілейної дати команда ранкового шоу Сніданок з 1+1 презентувала свій перший документальний фільм про феноменального українського виконавця. У стрічці «З днем народження, Чувак» зібрані маловідомі факти з життя Кузьми. Своїми спогадами поділилися найближчі люди, які на різних етапах життя Кузьми йшли з ним пліч-о-пліч. Вони не просто були знайомі і віталися, а спали на одному дивані в орендованій квартирі або відзначали свята у вузькому сімейному колі.  Стрічка вийшла сумною і смішною водночас. Такою, яким і був Кузьма.

Про яку кар’єру для сина мріяли батьки Кузьми

«Коли він закінчив медінститут, диплом поклав на стіл і каже: «Я буду займатися музикою!». Йому як раз треба було їхати разом із гуртом на фестиваль «Червона рута», і ми поставили умову.  Якщо ти щось вартуєш, привезеш, приїдеш в призах – значить тобі дорога в музику відкрита. Якщо ні – значить, будь ласка,  диплом стоматолога.  Ми вже місце в поліклініці тримали для Андрія», – згадує Віктор Кузьменко, батько музиканта.

Перша пісня та перший музичний інструмент

Мати Андрія – Ольга Михайлівна – розповіла, що першим музичним інструментом Кузьми стала гітара. Щоправда, несправжня.

«Андрію було два роки. Я йому вирізала з картону електрогітару зі стрічкою. Він собі приходив в ясельки, і щоб він не плакав, ту гітару я на нього закладаю, і він починає співати: «Червону руту не шукай вечорами…», – згадує мати.

«Місце щасливих людей» для Андрія

В розмові з ведучим Сніданку з 1+1 Русланом Сенічкіним дружина Кузьми Світлана Бабійчук зізналась, яке місце для них із чоловіком стало особливим: «Венеція. Це місто ментально з нами злилося в третій пазл. Це не поясниш словами, це речі, які на тонкому ментальному рівні. Не можеш зрозуміти, чому було так добре».

Яким татом був Кузьма

Із дружиною Світланою Кузьма виховував донечку Барбару, яку ласкаво називав Бася. Телепродюсер Ігор Кондратюк згадує, що не одразу здогадався, про кого йде мова, коли він так до неї звертався: «А хто така Бася? Це моя доця.  А що таке Бася? – Барбара. Я кажу: «Чого – Барбара Стрейзанд?» Він каже: «Ні – Барбара Брильська». Бася його любила до нестями. Він був крутим у всіх відношеннях!».

Світлана Бабійчук впевнена, що Кузьма був прекрасним батьком: «Якщо дитині було п’ять років, він вів себе як п’ятирічний хлопчик. Він катався з нею на санчатах. Брав її із собою на лижі, і одразу на чорні траси».

Як написав одну з найліричніших своїх пісень

У фільмі «З Днем народження, Чувак» дружина також поділилась  історією написання зворушливого хіта – «Мовчати».

«Ми тільки купили будинок, і у нас ще не було світла. Третя година ночі. Андрій схопившись на рівні ноги каже: «Манєчко, швиденько мені ручку!». І біжить до вікна. І зранку вже була пісня», – згадує Світлана.

Дивіться фільм «З Днем народження, Чувак»:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучі Сніданку з 1+1 поділилися спогадами про Кузьму (відео)

Новини по темі