Семіфредо - традиційний італійський десерт з морозива та різноманітних наповнювачів: горіхів, фруктів, шоколаду. Класичний італійський семіфредо подають на шарі бісквіту. Італійці обожнюють готувати його вдома у спекотну пору. Цікаві факти про десерт та його надсмачний рецепт - читайте далі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту
Цікаві факти з історії семіфредо:
1. Семіфредо з’явився на світ не так давно - в кінці 19 століття, майже одночасно з французьким парфе. В епоху Ренесансу ходило чимало легенд про те, який з десертів з’явився раніше.
2. Структура семіфредо важка та ніжно-кремова одночасно. Його важко приготувати правильно, тому що потрібно приділяти особливу увагу приготуванню білків. Навіть для досвідченого італійського кондитера буде честю приготувати семіфредо якісно.
@chefs_battle
3. Існує три легенди про те, хто вперше приготував семіфредо. За найцікавішою з версій це був скульптор Бернардо Буонталенті. Він використав сніг та лід і приготував десерт на основі сабайона - крему з жовтків, цукру та фруктів.
4. Довгий період часу семіфредо могли дозволити собі тільки багаті люди. Десерт став демократичним, коли з’явився пристрій для збиття та замороження вершків.
Рецепт семіфредо з вишнею та фісташками
@renatocarioni
Інгредієнти:
Цукор - 350 г
Вода - 150 мл
Жовтки - 6 шт.
Вершки - 0,5 л
Вишня - 200 г
Фісташки - 70 г
Цукор - 70 г
Приготування:
1. Збити жовтки з цукром.
2. Окремо збити вершки.
3. Змішати дві суміші.
4. Подрібнити фісташки. Додати до суміші.
5. У форму вилити суміш наполовину. Додати вишню, вилити наступну половину. Залишити десерт у холодильнику.
6. Охолоджений десерт подавати з червоною смородиною та м’ятою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найдорожчих десертів світу
Нагадуємо, що 1+1 продовжує роботу над новим проектом Король десертів. У реаліті кулінари проходитимуть випробування, змагаючись у створенні видовищних кондитерських виробів та доводячи свій талант та майстерність. Ведучим проекту Король десертів стане Володимир Остапчук.