5 місць, які треба побачити у Львові

Найцікавіші куточки міста Лева.

Львів - особливе місто України, її культурна столиця. Кожен будинок, пам’ятка, вулиця дихають історією. Це створює особливий шарм міста, яким захоплюються туристи з усього світу.  Ми відібрали для вас 5 особливих місць у Львові, які варто відвідати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ідей для літньої подорожі

ПЛОЩА РИНОК 

Бруківка, мальовничі будівлі, романтичні фонтани та розмаїття кав’ярень - центральна площа міста вважається популярним місцем серед місцевих жителів й туристів. У різні боки від площі розходяться 8 вулиць із захоплюючими екскурсійними маршрутами. На площі Ринок постійно відбувається щось цікаве. Ви можете потрапити на концерт або фестиваль, вдосталь потанцювати або поласувати смачненьким. 

@lvivingram

МІСЬКА РАТУША 

Оглянути краєвиди Львова з міської ратуші вважається обов’язковим завданням кожного туриста. Вгору ведуть чотириста сходинок, а на оглядовому майданчику відкривається вид на витончені будівлі, куполи соборів та архітектурні пам’ятки. Відомо, що міська ратуша прикрашає місто з часів, коли Львів був столицею Галичини і носив назву Лемберг. 

@lvivingram

ПАЛАЦ ПОТОЦЬКИХ

Палац Потоцьких - одна з найцікавіших архітектурних пам’яток Львову. Ззовні величавий, але водночас й елегантний палац прикрашений ліпниною, вітражами та настінним живописом. Всередині будівлі знаходиться 5 зал - Червона, Дзеркальна, Блакитна та Кабiнет Ордината. Дзеркала, позолота та мармур - палац Потоцьких зачаровує своїм витонченим та розкішним стилем. 

@lvivingram

ОПЕРНИЙ ТЕАТР 

Пишний ззовні та зсередини - Львівський оперний театр є роботою архітектора Зигмунда Горголевского. Вестибюль, фойє та глядацька зала прикрашені малюнками та різьбою. Тут часто проходять прем’єри опер, балетів та оперет, тому ви маєте змогу насолодитися шедеврами світової класики. 

@lvivingram

ІТАЛІЙСЬКИЙ ДВОРИК 

Італійський дворик знаходиться у самому серці міста. У ньому царює спокійна та затишна атмосфера, що дає змогу відпочити від гамору міста. Будівлі двору нагадують стиль Італії. На фоні дворику часто фотографуються закохані пари, а місцеві музиканти грають джаз та класику. 

pinterest.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготувати улюбленця до подорожі: Поради ветеринара

Більше новин