1+1 покаже біографічну спортивну драму «Пульс»

29 серпня о 20:10 в ефірі телеканалу 1+1 відбудеться прем’єра фільму «Пульс».

Це — спортивна драма, знята на основі реальної історії життя п’ятикратної призерки Паралімпійських ігр Оксани Ботурчук. Головну роль у стрічні зіграла Наталія Бабенко. У фільмі глядачі також побачать Станіслава Боклана, Лілію Ребрик, Наталію Долю та Ахтема Сеїтаблаєва.

За сюжетом, юна спортсменка живе в маленькому містечку і мріє потрапити на Олімпійські ігри. Її спортивна кар’єра тільки починається, але в результаті автомобільної аварії дівчина отримує важкі травми і стає практично незрячою. Здавалося б, тепер у неї немає шансів не тільки на кар’єру в спорті, а й на нормальне життя. Але Оксана не здається: крок за кроком із підтримкою рідних, друзів та тренера вона рухається до своєї мрії, долає перешкоди, щоб перемогти на Паралімпійських іграх.

Напередодні телепрем’єри творці фільму поділилися цікавими фактами про біографічну спортивну драму «Пульс».

· Стрічка заснована на реальній історії української спортсменки, легкоатлетки, Паралімпійської чемпіонки 2008 року, п’ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років — Оксани Ботурчук.

· Оксана Ботурчук консультувала авторів під час написання сценарію, а також працювала з акторами та знімальною групою, щоб максимально точно відтворити реальні тренування професійних спортсменів, а також нюанси, пов’язані з моторикою та поведінкою людини, яка частково втратила зір.

· Актриса Наталія Бабенко, щоб зіграти відому спортсменку, присвятила інтенсивним тренуванням півроку. Те саме зробив режисер фільму Сергій Чеботаренко, який розпочав займатися бігом з тренером та долучився до бігових ком’юніті ще до зйомок, щоби зануритися у тему підготовки до змагань та докладно її зрозуміти.

· Офіційним саундтреком до спортивної драми «Пульс» стала пісня «Go-go!» української реп-виконавиці Alyona Alyona про віру в себе.

· Злата Огневич переспівала композицію «Той день» гурту Океан Ельзи, яка увійшла до саундтреку спортивної драми «Пульс». Аранжування до пісні створив Євген Філатов (The Maneken).

Також ролі у стрічці виконали: Вікторія Левченко, Олександр Кобзар, Дар’я Баріхашвілі, Роман Ясиновський, Максим Самчик, Сергей Лузановський.

Над виробництвом стрічки працювала кінокомпанія KINOROB, що входить до складу FILM.UA Group. Компанія дистибутор стрічки – Film UA. Медіапартнер – телеканал  1+1.  Режисер фільму – Сергій Чеботаренко. Сценаристи — Ярослав Войцешек, Максим Черниш. Оператор — Юрій Король. Художник-постановник — Марія Островська.

Варто зазначити, що  повтор  фільму «Пульс» покажуть 30 серпня о 00:45. Він буде транслюватися глядачам з тифлокоментарями. Це — лаконічний опис предметів, простору або дій, які незрозумілі незрячим людям без спеціальних словесних пояснень. Нагадаємо, що нині проходять Паралімпійські ігри в Токіо (з 24 серпня по 5 вересня 2021 року), де українські спортсмени здобули вже 14 медалей. Таким чином, телеканал 1+1 та творці фільму хочуть висловити повагу нашим паралімпійцям і підкреслити величезне значення їхніх досягнень.

Фільм «Пульс» вже отримав три нагороди на міжнародних фестивалях — «Кращий фільм» і «Кращий режисер» від фестивалю FLIC (США, Полсон), а також Jury Award від Nice International Film Festival (Франція). Крім цього, «Пульс»  включили в програму Santorini Film Festival в категорії «Кращий художній фільм». Нещодавно в Україні відбулась прем’єра  стрічки у кінотеатрах, а тепер захоплюючою історією зможуть насолодитися і глядачі 1+1.

Не пропустіть телепрем’єру спортивної драми «Пульс» 29 серпня о 20:10 на 1+1.

Більше новин