Як приготувати смачні кисло-солодкі помідори з цибулею на зиму: покроковий рецепт

Консервовані помідори з цибулею: смачний та швидкий рецепт.

Мариновані помідори з цибулею — класика консервацій, і не дарма: кисло-солодкі помідори смакуватимуть до будь-якого столу, а маринована цибуля стане приємним доповненням. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМариновані помідори: покроковий рецепт приготування

Інгредієнти

На 1 літрову банку:

  • 0,5 кг помідорів
  • Половина середньої цибулини
  • 1 парасолька кропу
  • 1 лавровий лист
  • 2 зубчики часнику
  • 1 шт. лаврового листа
  • 3-4 шт. духмяного перцю
  • 3-4 шт. перцю горошком
  • 1 ст.л. олії

Для маринаду:

  • 0,4 л води
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. 9% оцту
  • 1,5 ч.л. солі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт

Покроковий рецепт кисло-солодких помідорів з цибулею

  1. У банку кладемо парасольку кропу (бажано з насінням), лавровий листок, розрізані зубчики часнику, духмяний перець.
  2. Помідори миємо та розрізаємо на половинки. Найкраще підійде сорт “сливки”.
  3. Пошарово щільно викладаємо нарізану півкільцями цибулю та нарізані помідори в банку.
  4. У банку додаємо олію.
  5. Далі готуємо маринад: у воді змішуємо сіль, цукор та оцет, цю суміш доводимо до кипіння та одразу розливаємо по банках.
  6. Для стерилізації застеліть дно великої каструлі рушником та викладіть туди банки накриті кришками банки. Стерилізуйте 10 хвилин з моменту закипання.
  7. Після закрутіть банки та у перевернутому вигляді потрібно поставте у тепле місце на ніч.

Читайте більше смачних рецептів на сайті 1+1.

Більше новин