Мариновані помідори з цибулею — класика консервацій, і не дарма: кисло-солодкі помідори смакуватимуть до будь-якого столу, а маринована цибуля стане приємним доповненням.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мариновані помідори: покроковий рецепт приготування
Інгредієнти
На 1 літрову банку:
- 0,5 кг помідорів
- Половина середньої цибулини
- 1 парасолька кропу
- 1 лавровий лист
- 2 зубчики часнику
- 1 шт. лаврового листа
- 3-4 шт. духмяного перцю
- 3-4 шт. перцю горошком
- 1 ст.л. олії
Для маринаду:
- 0,4 л води
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. 9% оцту
- 1,5 ч.л. солі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт
Покроковий рецепт кисло-солодких помідорів з цибулею
- У банку кладемо парасольку кропу (бажано з насінням), лавровий листок, розрізані зубчики часнику, духмяний перець.
- Помідори миємо та розрізаємо на половинки. Найкраще підійде сорт “сливки”.
- Пошарово щільно викладаємо нарізану півкільцями цибулю та нарізані помідори в банку.
- У банку додаємо олію.
- Далі готуємо маринад: у воді змішуємо сіль, цукор та оцет, цю суміш доводимо до кипіння та одразу розливаємо по банках.
- Для стерилізації застеліть дно великої каструлі рушником та викладіть туди банки накриті кришками банки. Стерилізуйте 10 хвилин з моменту закипання.
- Після закрутіть банки та у перевернутому вигляді потрібно поставте у тепле місце на ніч.
Читайте більше смачних рецептів на сайті 1+1.