«Це в першу чергу про єдність, підтримку і небайдужість»: Марічка Падалко долучиться до благодійного забігу на підтримку жінок з раком молочної залози 

Ведуча ТСН та 1+1 Марафон Марічка Падалко візьме участь у благодійному забігу Race for the Cure: як можна долучитися

29 вересня на ВДНГ українці долучаться до найбільшого в Європі благодійного рожевого забігу Race for the Cure на підтримку жінок з раком молочної залози. Мета – зібрати 2,5 мільйони гривень на ліки для жінок з раком молочної  залози, що не покриваються державою.

До благодійного забігу долучиться і ведуча ТСН та 1+1 Марафон Марічка Падалко, яка вже мала змогу брати участь в події у минулому. 

29 вересня в Національному комплексі Експоцентр України/ Urban Park  відбудеться великий рожевий забіг для збору коштів на закупівлю препарату для лікування раку молочної залози. Забіг організовує Фонд підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration family, що є офіційним представником забігів Race for the Cure в Україні.

Рак молочної залози – найпоширеніший вид раку в жінок, як в Україні, так і у світі. В Україні щороку реєструють близько 14 тисяч випадків раку молочної залози в жінок і 114 випадків серед чоловіків.

«Race for the Cure – це в першу чергу про єдність, підтримку і небайдужість, а не про спортивні досягнення. Тут кожен крок важливий, адже на «фініші» ми повинні досягнути мети збору на ліки. На жаль, з повномасштабним вторгненням люди стали менше приділяти увагу своєму здоровʼю. Це і психологічний, і фінансовий фактор, і недоступність дороговартісних ліків, які особливо потрібні при раку грудей III-IV стадій. Сьогодні кожна четверта жінка, якій діагностують рак молочної залози, потребує такого лікування, а витрати на нього не покриваються державою. Це фінансове навантаження, з яким важко впоратися самотужки й саме тому ми збираємо кошти на купівлю цих ліків», – зазначає  директорка Фонду Анна Узлова.

«Це в першу чергу про єдність, підтримку і небайдужість, а не про спортивні досягнення»

«Race for the Cure має також ширшу мету: підвищити обізнаність суспільства про рак молочної залози, нагадати про важливість вчасного виявлення хвороби на ранніх стадіях, а також підтримати тих, хто часто лишається зі своїм діагнозом наодинці. Коли ми вдягаємо рожевий одяг чи вплітаємо у волосся рожеву стрічку та виходимо на забіг – ми робимо усіх людей з історією раку видимими. Саме тому ми починаємо готуватися до нового забігу, щойно закінчується попередній, і раді, що можемо бути частиною великого європейського руху, який підтримують 24 країни», – розповідає Анна Узлова.

«Коли ми вдягаємо рожевий одяг чи вплітаємо у волосся рожеву стрічку та виходимо на забіг – ми робимо усіх людей з історією раку видимими»

Минулого року забіг на ВДНГ об’єднав 502 людини, а ще 40 учасників долучилися до забігу в інших містах України. Бігуни за кордоном також не лишилися осторонь: 90 людей пройшли свої дистанції в Німеччині, Польщі, США, Іспанії, Англії та інших країнах світу.

Як долучитись до забігу

Оффлайн у м. Київ

Локація (старт і фініш): 
ВДНГ, Urban Park за адресою: проспект Академіка Глушкова, 1, Київ, Україна.
8:00 – початок реєстрації.
11:00 – старт.
 
Пропоновані активності та дистанції: 

  • біг на 2 або 5 км
  • скандинавська ходьба 2 км
  • пройти пішки 2 км

Реєстраційний внесок становить 20 євро. Перші 500 учасників автоматично отримують футболку. Рожеві футболки – для людей, що мають історію раку грудей. Білі – для решти учасників (сім’я, друзі, лікарі, група підтримки).

Ви також можете вдягнути футболку, яка у вас лишилася з минулорічного забігу: для цього при реєстрації оберіть опцію — Я використаю свою торішню футболку. Реєстрація на забіг 29.09 у Києві за посиланням.

Оффлайн у будь-якому іншому місті України чи світу

Якщо ви не можете відвідати забіг у Києві 29.09.2024, але хочете долучитися в інший час, в іншому місті або країні – реєструйтеся та проходьте дистанцію  будь-де у будь-яку дату протягом жовтня. Реєстрація на онлайн забіг за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі українські зірки, письменники, телеведучі та не тільки: стало відомо, хто із зіркових гостей завітає на фестиваль Книжкова країна

Більше новин