Саме соуси лікарі радять виключити з раціону людей, які худнуть, але повірте, що вони можуть бути не тільки смачними, але й корисними. Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, з яких продуктів можна приготувати соус без "зайвих калорій".
Правило 1
Для приготування соусів використовуйте знежирений бульйон, молоко та продукти з низьким вмістом жирів.
Правило 2
Удвічі зменште кількість олії від рекомендованого у рецепті.
Правило 3
Навіть у дієтичних соусах дозволяється використовувати столову ложку борошна та трохи вина.
СОУС ЛИМОННИЙ ДО РИБИ
До рибного процідженого влити сік ½ лимона. Поставити на вогонь та згустити крохмалем. Додати петрушку та інші ароматні трави.
СОУС З ГРИБІВ ДО М'ЯСА
Потушкувати гриби і подрібнений часник. Влити трохи знежиреного молока і натерти нежирного сиру. Дозволити закипіти, щоб сир розплавився, а соус став однорідним.
СОУС ЙОГУРТОВИЙ ДО ОВОЧІВ ТА САЛАТІВ
До 1 баночки натурального знежиреного йогурту додати 100 грамів м'якого сиру 20% жирності, 1 чайну ложку гірчиці, лимонного соку, а також сіль та перець за смаком.