Комаров розповів, як йому вдалося обдурити кубинських правоохоронців

Цього разу Дмитру Комарову довелося самому вивертатися, щоб показати Кубу навиворіт.

Ми вже розповідали, що команда проекту "Світ навиворіт" повернулася до України після експедиції до Мексики, Болівії та Куби. Цього разу Дмитру Комарову довелося самому вивертатися, щоб показати Кубу навиворіт.  Річ у тім, що влада країни дуже неохоче пускає до себе журналістів інших держав і ще з меншою охотою дозволяє знімати сюжети про Кубу таку, якою вона є.

Як пише "Комсомольська правда в Україні", ведучому програми "Світ навиворіт" і оператору навіть довелося обманювати місцеве КДБ, щоб порадувати глядачів телеканалу вражаючими сюжетами.

Кордон Куби Дмитру довелося перетинати двічі. У перший раз, виявивши професійну знімальну апаратуру, команду просто не пустили до країни, а заразом внесли до списку ненайбажаніших гостей острова. Але телеведучий не зневірився і зробив спробу номер два.

"Нас депортували, - розповів Комаров. - У літак заводили, як злочинців. Але ця поїздка стала відмінною розвідкою і підготовкою - я вже точно знав, що можна, а чого не можна. І вирішив ризикнути. Рівно за добу ми прилетіли ще раз, уже без забороненої апаратури. Тільки мікрофони довелося дуже хитро заховати - це був дуже великий ризик ..."

Але як зізнався Дмитро, ще з більшим ризиком він залишав не зовсім гостинну до нього державу. Незважаючи на постійні стеження і допити під час перебування на Кубі, журналісти сильно ризикували саме покидаючи батьківщину Фіделя Кастро. Якби на кордоні у них виявили хоч щось із відзнятих матеріалів - хлопців могли звинуватити в шпигунстві, і їм би загрожував дуже тривалий термін ув'язнення.

Те, як хлопці вивозили відзняті матеріали, нагадувало сюжет шпигунського детективу. В аеропорті Комаров з оператором з'явилися в супроводі українського консула, якому, на всякий випадок, залишили телефони рідних і керівництва телеканалу. Усі записи були видалені з карток пам'яті, але за особливим алгоритмом, щоб їх можна було відновити. Та все ж таки, виліт літака довелося затримувати, щоб у КДБ-шників Куби був час гарненько попорскатися в рюкзаках "туристів".

До речі, єдиною метою Комарова під час поїздки на Кубу було показати цю країну без купюр. Що з цього вийшло - дивіться у програмі "Світ на виворіт" на телеканалі "1+1".

Більше новин