Гарбуз – це не тільки корисний овоч, а й символічна страва на Хеловін. У цю ніч всі ставитимуть на стіл гарбуз із вирізаною мордочкою, який додасть ще більше антуражу святкуванню. А як швидко та легко самостійно вирізати обличчя своєму гарбузу?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Хеловін: точна дата та традиції святкування
1. Обирайте в магазині лише спілі плоди, в яких ще не дуже тверда шкірка. Це допоможе вам легше вирізати емоції гарбуза.
2. Передивіться плід на наявність пошкоджень чи гнилих місць, аби гарбуз довше простояв.
3. Зріжте хвостик гарбуза або виріжте гострим ножем дно. Радимо користуватись саме другим варіантом, адже так буде зручніше ставити свічку в гарбуз.
4. Тепер переходимо до видалення м'якоті та насіння з гарбуза. Вам слід робити це ложкою з гострими краями. Можете або повністю спорожнити гарбуз, або, для економії часу, тільки з того боку, де у вас планується мордочка. Ідеальна товщина стінок − 2,5 см.
5. Намалюйте маркером на гарбузі мордочку з тією емоцією, яка вам подобається найбільше. Ось 4 варіанти, яку пику можна вирізати:
6. Вирізайте мордочку гострим ножем по контуру, який ви зробили маркером.
7. Щоб мордочка довше була гарною, змастіть зрізи вазеліном.
8. Якщо гарбуз почав в'янути, можна покласти його у воду на кілька годин.
9. Можете натерти зсередини гарбуз корицею або мускатним горіхом, аби був приємний осінній аромат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костюми на Хеловін: перевтілюємось в персонажів фільмів та мультиків на прикладі "Танців з зірками"
Дивіться топ-3 красивих казкок-жахачок до Хеловіна:
Loading...