Якщо ви плануєте вечірку в італійському стилі, знайте – про меню доведеться подбати навіть більше, ніж про декор, одяг та розваги. Для гастрономічної насолоди гостей можна використати цілком доступні інгредієнти, адже страви італійської кухні не лише смачні, а й дуже прості у приготуванні.
Пропонуємо 5 страв з італійської кухні, які легко приготувати вдома.
Брускетта з помідорами
Смачна доступна італійська закуска, яка завжди ошатно виглядатиме на столі будь-якої господині. Переїдання з такою стравою не загрожує, а її приготування займає мінімум часу. Брускети італійці готують з різними начинками. Найпопулярніше поєднання – трохи підсмажений хліб, помідори, часник і базилік. Якщо немає часу бланшувати помідори, можна замінити їх на в'ялені томати. Для приготування італійської брускетти краще взяти чіабатту – її скибочки після піджарки добре вберуть оливкову олію.
Білий хліб - 4 шматки;
Помідори - 3 штуки;
Оливкова олія - 30 мл;
Часник - 3 зубчики;
Мелений чорний перець - за смаком;
Сіль - за смаком;
Базилік.
Як готувати:
Лазанья
Це смачна і ситна страва для великої родини або дружньої компанії. Лазанью готувати не складно – складніше знайти пластини для неї. Звичайно, можна їх приготувати самостійно, але шукайте борошно з твердих сортів пшениці. Головний секрет страви – у ній має бути багато м'яса, сиру та перцю. А ще не шкодуйте соусу.
Інгрідієнти:
Цибуля - 1 шт.;
Перець болгарський - 2 шт.;
Оливкова олія - 1 ст. ложка;
Фарш м'ясний (свинина + яловичина) - 500 г;
Томатна паста - 3 ст. ложки;
Кетчуп - 2 ст. ложки;
Сир твердий - 200 г;
Вершки - 250 г;
Пластини для лазаньї - 15 пластин;
Зелень;
Сіль;
Перець.
Як готувати:
Італійський салат з макаронами
Для цього салату знадобиться порція макаронів. На додаток може бути шинка, бекон, ковбаса, креветки або ж копчений лосось. Такий салат належить до категорії теплих.
Інгрідієнти:
Квасоля зелена стручкова - 110 г;
Часник - 2 зубчики;
Перець болгарський червоний - ½ шт.;
Помідори - 1 шт.;
Макарони - 150 г;
Салат айсберг - 0,3 качана;
Оливкова олія - 3 ст. л.;
Сіль за смаком;
Перець за смаком;
Цибуля зелена.
Як готувати:
Фрітатта з грибами
Фріттату готують з курячих яєць з додаванням різних інгредієнтів. На відміну від класичного французького омлету, начинку додають під час смаження, а не загортають в готовий омлет.
Невід'ємною складовою фріттати є сир. Для приготування найкраще використовувати чеддер або пармезан.
@vorobeielena
Інгрідієнти:
Копчений бекон - 4 смужки;
Печериці (можна використовувати суміш різних грибів) - 400 г;
Яйця – 8;
Сир – 85 г;
Рукола – 50 г;
Оливкова олія;
Сіль, перець.
Як готувати:
Грибне різотто
В Італії різотто готують з перлового рису Арборіо, однак і з українського рису може вийти теж хороше різотто. Головне - не використовувати довгозерний тонкий рис. Вибирайте круглий рис. У рецепті використовують сушені гриби та печериці.
Інгрідієнти:
Сухі гриби – 30 г;
Оливкова олія – 3 ст. л.;
Цибуля – 1 шт.;
Часник – 2 зубчики;
Рис – 400 г;
Сухе біле вино або вермут – 4 ст. л.;
Печериці – 250г;
Овочевий бульйон – 1 л;
Вершкове масло – 25г.
Як готувати: