«Донька повернулася розчарованою»: Марічка Падалко поділилася першими враженнями про викладання оновленого шкільного предмета Захист України

Марічка Падалко розкритикувала викладання у школах оновленого предмета Захист України та пояснила, чому нововведення не виправдало її очікувань

Ведуча ТСН та 1+1 Марафон Марічка Падалко у своєму дописі в Facebook поділилася власними думками про реформу шкільного предмета «Захист України», який мав стати важливим етапом у підготовці українських школярів до викликів сучасності, але зараз зазнає чималої критики з боку батьків та експертів.

Марічка Падалко розповіла про перший урок оновленого предмета «Захист України» у школі, де навчаються її діти. Проте замість очікуваного практичного навчання, учні отримали лише два уроки диктанту, де просто записували інструкцію зі збору автомата, навіть без використання муляжу для прикладу.

Як пише Марічка Падалко, більшість школярів навіть не розуміли термінів, які їм доводилося записувати. Після цього два уроки діти маршували у спортзалі та виконували команди на кшталт — «Струнко» та «Рівняйсь». А її донька зізналася їй, що повернулась після школи розчарованою.

За словами ведучої, від цього предмета вона очікувала значно більше, адже попередньо обговорювала цю реформу з експертами та представниками руху Майбутні. Ідея була наповнити предмет новим змістом і сучасними навичками, однак на практиці, як виявилось, нововведення не виправдало очікувань.

«Тепер «Захисту України» присвячений не один урок на тиждень, а цілий навчальний день раз на місяць. Діти навчаються не у своїй школі, а в обраній. Її мали б укомплектувати обладнанням для тренувань і набрати нових вчителів, наприклад, з-поміж ветеранів. Принаймні, так це подавалося», — пише у своєму дописі Марічка Падалко.

Чоловік Марічки Падалко, Єгор Соболєв, дізнавшись про таке викладання, негайно відреагував та заявив, що подібні бездієві методи навчання більше підходять для країни-агресора, а не для нас.

У коментарях під дописом, батьки учнів інших шкіл розповідають, що це не поодинокий випадок та проблема з таким підходом до навчання предмета «Захист України» дійсно поширена.

Через це в батьків виникають численні питання до Міністерства освіти й науки України про те, хто несе відповідальність за такий рівень викладання важливого предмета та як можна виправити ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть навчатися 12 років: МОН представило нову освітню реформу, яка запрацює у 2027 році — у чому її особливість

Більше новин