«Допоможе йому бути корисним Україні»: Марічка Падалко розповіла, як повномасштабна війна вплинула на вибір спеціальності сина під час вступу до вишу

Марічка Падалко розповіла, як війна змінила плани на майбутнє її сина та вплинула на вибір спеціальності у виші

Ведуча ТСН і 1+1 Марафон Марічка Падалко розповіла в коментарі сайту 1plus1, як повномасштабна війна вплинула на вибір спеціальності її сина Михайла при вступі до вишу.

Напередодні Падалко повідомила, що її 17-річний син вступив до Києво-Могилянської академії. Відомо, що Михайло вступив на факультет інформатики за спеціальністю «Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка».

Ведуча поділилася, що ще два роки тому син був впевнений, що обере гуманітарну спеціальність.

«Два роки тому ми були впевнені, що це буде якась гуманітарна спеціальність, бо Михайло був неодноразово призером Олімпіад з історії України. Його цікавила історія, політологія. Але останнім часом думка у родині змінилася. Ми разом вирішили, що йому потрібно зараз отримати якусь ґрунтовну базову освіту, базові навички, на які далі можна буде додавати навички відповідно до того, чого буде потребувати ринок праці і взагалі життя в Україні», - повідомила Падалко.

За словами ведучої, Михайла зацікавила нова спеціальність, яка з'явилась у Києво-Могилянській академії.

«Останній рік він дуже ґрунтовно займався математикою і на неї зробив головний упор. Його дуже зацікавила нова спеціальність, яка з'явилась у Києво-Могилянській академії. Його давно цікавила студентська спільнота у Києво-Могилянській академії, тому що багато його друзів, з якими він провів останній рік на різних громадських акціях, на розборі завалів та на мітингах на підтримку полонених, там багато вихідців із Києво-Могилянської академії», - зазначила вона.

Падалко зізнається, що на вибір спеціальності вплинуло повномасштабне російське вторгнення, адже він хоче бути корисним для України в майбутньому.

«Плюс робототехніка, яка потребує великих знань з математики, це те, що його цікавить у майбутньому. Він хоче опанувати знання, які допоможуть йому бути, зокрема, і в захисті України максимально корисним», - повідомила ведуча.

Падалко також повідомила, що, незважаючи на те, що Михайло вступив на бюджет до іншого київського вишу, в результаті він обрав Києво-Могилянську академію.

«Це був не єдиний виш. Це була пріоритетна спеціальність, на яку він подавався, але також подавався ще на одну і там він вступив на бюджет. Але зрештою він її не обрав. На цій новій спеціальності, оскільки вона нова, не передбачено бюджетних місць взагалі. Але після 5 вересня він зі своїми балами зможе розраховувати на часткове відшкодування вартості навчання через державні гранти», - сказала вона.

Нагадаємо, у Марічки Падалко та її чоловіка, військового Єгора Соболєва троє дітей: син Михайло, а також дочки Марія та Катерина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми частіше бачимося»: Марічка Падалко розповіла, яку нову посаду обіймає її чоловік у ЗСУ

Більше новин