Покрова Пресвятої Богородиці 2023: про що просять у ікони Божої Матері (захисна молитва)

Сильна молитва на свято Покрови 2023 про заступництво та захист.

У 2023 році за новим церковним календарем Покрову Пресвятої Богороди відзначатимуть 1 жовтня (замість 14 жовтня), як і День захисника та захисниць України, а також День козацтва. Ділимося захисною молитвою до свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Покровська батьківська субота 2023: нова дата та що не можна робити

Покрова Пресвятої Богородиці: традиції та про що моляться

Свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначалося нашими предками як завершення осінніх свят, яке підбивало підсумки господарського року. Це був час "зазим'я", коли худобу переводили в хліви для зимового харчування. Українські козаки вважали Покрову одним з найважливіших свят. Вони будували храми на честь Діви Марії та шануючи її ікони. Також Покрова була відома як період весіль. В цей день віряни відвідують церкву та моляться Богородиці про про зцілення від хвороб, заступництво, родинне щастя, мир в країні та в домі, а також про захист від ворогів.

Сильна захисна молитва на свято Покрови

О Пречиста Діво, Мати Господа Всевишніх сил, Неба і землі козацької Царице, Богохранимого стольного града Києва і всієї держави нашої України – Всемогутня Заступнице! Прийми всехвальні й подячні піснеспіви ці від нас, недостойних рабів Твоїх, і піднеси молитви наші до Престолу Бога і Сина Твого, щоби був милостивим до неправд наших і послав благодать Свою до тих, хто шанує Всечесне ім’я Твоє і з вірою та любов’ю вклоняється благовісній іконі Твоїй. О, Владичице Пресвята, змилуйся над немічними людьми твоїми, позбав нас зневіри, відчаю, гніву, ворожнечі, недовір’я, заздрощів, наклепу, ненависті, марнославства і гордощів бісівських, а відтак зглянься на всіх нас милістю Твого заступництва.

Підійми нас із глибини гріховної та просвіти сердечні очі наші, щоби бачити Порятунок. Будь милосердною і тут, і там: як на стороні земного буття, так і на Страшному Суді Сина Твого. Ти після Бога перша наша Надія і Заступниця всіх, хто прибігає до тебе з вірою.

Збережи соборність землі нашої Української, покрий нас Святим Омофором від зазіхання злих нечистих сил та усякого супостата, нехай буде в країні нашій – правда Господня, та хай збережуться в народі нашому святодідівська мова та звичаї. Бо молимося до Тебе Пречиста і Непорочна Діво як до Всемогутньої Заступниці та Винуватиці порятунок нашого і величаємо Святе та Величне ім'я Отця і Сина і Святого Духа в Троїці славимо і поклоняємого Бога, нині та повсякчас і навіки-віків. Амінь.

Loading...

Більше новин