Дієтологи запевняють: планувати свій раціон наперед дуже корисно.
1. Прийоми їжі будуть регулярними, а меню – більш збалансованим і різноманітним.
2. Це допомагає економити. Якщо планувати все заздалегідь, зайві продукти у холодильнику з'являтися не будуть.
3. Обираючи продукти, можна відштовхуватися від улюблених страв. Зручно написати на картках назви страв і розкладати їх, як пасьянс, на тиждень. Або складати меню з того, що є у вас в холодильнику, залежно від сезонного різноманіття.
4. Не варто включати до меню більше двох нових страв на тиждень – їх приготування займає більше часу.
Які продукти краще купувати кожен день, а з які зачекають у коморі, дивіться у спеціальному сюжеті "Сніданку з "1+1".