Що буде з тілом, якщо щодня робити вакуум

Всього одна вправа для осиної талії.

Про плаский животик та тонку талію мріє, мабуть, кожна. Та навіть кубики пресу, які ти так старанно качатимеш, ще не забезпечать тобі стрункого силуету. Втім, «обманути» фізіологію можна – і для цього знадобиться всього одна вправа.

Про вакуум живота чули всі. Він дозволяє з мінімумом зусиль та часу позбавитися зайвих сантиметрів на поясі. Але вкрай важливо знати, як правильно його виконувати – інакше буде більше шкоди, аніж користі.

Тому ми зібрали для тебе все, що варто знати про вакуум, та додали декілька порад від відомої тренерки, екс-учасниці «Танців з зірками» Аніти Луценко.

Фото: Getty Images

Як працює вакуум

Навіть якщо в тебе немає зайвої ваги, животик може залишатися об’ємним. Усе через слабкі м’язи живота, які досить складно накачати. Вакуум покликаний зміцнити всі м’язи пресу – і не лише ті, що відповідають за «кубики», а й ті, що тримають живіт у тонусі.

«Чарівною паличкою» вакуум стане для жінок, які щойно народили й хочуть швидко повернутись у форму. Втім, результат буде лише в тому випадку, якщо ти все робитимеш правильно.

Джерело: YouTube-канал Марії Соколової

Як правильно виконувати вакуум

Фітнес-тренерка Аніта Луценко радить виконувати вакуум зранку натщесерце. Дотримуйся послідовності:

1. Зроби вдих через ніс і активний видих через рот, ніби вимовляючи звук «па».

2. Знову зроби вдих і поступово максимально видихни.

3. Лише після цього втягуй живіт. Уяви, що намагаєшся «приклеїти» живіт до хребта. При цьому підборіддя прижимай до себе, а руками не дуже впирайся у стегна.

4. Затримайся так на деякий час, наскільки вистачить дихання, і плавно видихни. Можеш ускладнити вправу і зробити п’ять хльостких виштовхувань.

Повтори вправу 10 разів. Згодом збільшуй кількість повторів.

Вакуум можна виконувати й упродовж дня – але обов’язково на пустий шлунок.

Фото: Getty Images

Кому не можна виконувати вакуум

Вакуум буде однаково дієвим для всіх – незалежно від фізичної підготовки чи об’єму живота. Втім, тут є деякі протипоказання. Якщо тебе стосується один із пунктів нижче – не забудь порадитися з лікарем.

#1 Якщо нещодавно тобі зробили операцію на органах черевної порожнини – краще відмовитися від вакууму принаймні на півроку.

#2 Вагітним не рекомендують виконувати вправу, адже вона може нашкодити плоду чи навіть спричинити викидень.

#3 Вакуум спрямований на роботу з диханням. Тож тим, хто страждає на захворювання серцево-судинної чи дихальної систем, вакуум може бути небезпечний. Також від такого тренування краще відмовитися при гострих захворюваннях органів черевної порожнини – наприклад, при виразці.

#4 Не варто починати виконувати вакуум під час менструації. Одне іншому не заважає лише в тому випадку, якщо ти регулярно практикуєш цю вправу.

Фото: Getty Images

Більше корисних порад про спорт читай на нашому сайті:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Більше новин