Батькам на замітку: Святослав Гринчук назвав 5 дитячих книжок, які читає своїй доньці

Святослав Гринчук розповів, які книжки читає своїй 6-річній доньці і назвав 5 найулюбленіших

Святослав Гринчук, відомий ведучий 1+1 Марафон і ТСН, а також турботливий батько. Ведучий поділився улюбленими дитячими книгами, які він читає разом зі своєю 6-річною донькою Дзвінкою. За його словами, він уважно стежить за тим, що саме подобається його дочці.

«Я мушу відверто зізнатись, що читання книжок з донькою останнім часом частіше дістається моїй дружині. Але я уважно відстежую, які книги у фаворі», — розповідає ведучий. 

Святослав Гринчук поділився добіркою книг, які стали фаворитами у їхній сім’ї.

Мар'яна Прохасько — Кучеряві заводять хом'ячка

«Пам'ятаю, колись великими улюбленцями Дзвінки була родина Кучерявих української письменниці Мар'яни Прохасько. Це дуже веселий цикл книжок, там тексту фактично немає, головне — милі ілюстрації. Ми з дружиною їх гортали і по кілька разів у різних варіаціях розповідали, що ж відбувається з героями, поки донька дивилась на малюнки», — зазначає Святослав Гринчук.

Свен Нордквіст — Пригоди Петсона і Фіндуса

«Потім у нашому  житті з'явилися Петсон та Фіндус. Це герої шведського письменника Свена Нордквіста — дідусь-винахідник і його кіт-хуліган. Ми зібрали майже усі перекладені на українську книжки про цих двох і донька залюбки слухала їх по колу», — продовжує розповідати ведучий.

Анжеліка Конська — Казки киці Багіри

Наступною в улюбленому переліку опинилась книжка Анжеліки Конської:

«Якраз перед початком повномасштабної війни нам до рук потрапила книжечка про пригоди киці Багіри. Дуже милі історії, які ми читали якраз під час різдвяно-новорічних свят, останніх відносно спокійних. Дзвінці вони тоді дуже сподобались, а мені тепер асоціюються із тими досить безтурботними часами».

Сашко Дерманський — День народження привида

А з цією книжкою, за словами Святослава Гринчука, у них навіть є окрема історія:

«Десь з рік тому донька раптом собі придумала, що боїться привидів. Принаймні, так нам заявила. Але ми помітили, що якщо у мультиках, або казках привиди добрі й кумедні — то вони її дуже веселили та жодного страху не було. І тут як тут під рукою опинилася книжка Сашка Дерманського, де багато привидів, усі вони дуже колоритні, веселі, кожен зі своїм характером, серед них є і привиди-дівчата, які дуже подобаються Дзвінці. Словом, і історії припали до смаку, і від страху сліду не залишилось».

Астрід Ліндґрен — Пригоди Пеппі Довгапанчохи

«Класика, яку усі ми, мабуть, читали в дитинстві. І яку саме зараз щодня перед сном слухає моя донька. Впевнений, подумки вона себе уявляє цією чудернацькою, але водночас винахідливою і достатньо для свого віку незалежною дівчинкою. Дивно, що ще досі не просить купити їй коня або мавпу», — підсумовує Святослав Гринчук.

Нагадаємо, що цієї суботи, 28 вересня на ВДНГ відбудеться фестиваль Книжкова країна, де о 14:00, ви можете послухати родинні читання зі Святославом Гринчуком і його донькою Дзвінкою (павильон №2, зал Хол).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі українські зірки, письменники, телеведучі та не тільки: стало відомо, хто із зіркових гостей завітає на фестиваль Книжкова країна

Більше новин