Сьогодні глінтвейн полюбляють в усьому світі, проте його батьківщиною є Німеччина. Ще греки і римляни готували щось схоже на глінтвейн, однак тоді методика приготування не передбачала нагрівання.
Єдине правило, якого варто дотримуватись під час приготування напою – глінтвейн не повинен кипіти. Нагрівати вино слід на невеликому вогні, поки не зникне біла піна.
Для тебе – три перевірені рецепти глінтвейну, які доповнять затишний осінній вечір. Нумо кулінарити!
Безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти:
Виноградний сік – 3 склянки
Вода – ½ склянки
Цедра апельсина – 2 ст. л.
Лимонна цедра – 2 ст. л.
Яблуко – ½ шт.
Ізюм – 2 ст. л.
Кориця – 1 ч. л.
кардамон – щіпка
Як готувати:
1. Влити в каструлю виноградний сік, додати воду і засипати всі інші інгредієнти. Перемішати.
2. Поставити каструлю на слабкий вогонь, не доводячи до кипіння.
3. Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою і розлити по келихах.
Французький глінтвейн
Інгредієнти:
Червоне вино – 750 мл
Цукор – 150 г
Міцна натуральна кава – 100 мл
Коньяк – 50 мл
Лимонна цедра – 2 ст. л.
Як готувати:
1. Розігрій вино, додай цукор і каву.
2. У суміш додай лимонну цедру.
3. Влий коньяк і вимкни вогонь.
4. Дай глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою і розлий по келихах.
Глінтвейн по-болгарськи
Інгредієнти:
Червоне вино – 750 мл
Цукор – 200 г
Яблука – 200 г
Перець горошком – 30 шт.
Лимон – 1 шт.
Гвоздика – 10 шт.
Кориця – 20 г
Як готувати:
1. Суміш цукру, вина, прянощів і нарізаних кубиками яблук довести до кипіння. Зняти з вогню та дати настоятися 10-15 хвилин.
2. Глінтвейн процідити, розлити по келихах. У кожен покласти шматочок лимона і кілька кубиків яблук.