ТОП-3 оригінальні рецепти глінтвейну

Влаштуй затишний осінній вечір!

Сьогодні глінтвейн полюбляють в усьому світі, проте його батьківщиною є Німеччина. Ще греки і римляни готували щось схоже на глінтвейн, однак тоді методика приготування не передбачала нагрівання.

Єдине правило, якого варто дотримуватись під час приготування напою – глінтвейн не повинен кипіти. Нагрівати вино слід на невеликому вогні, поки не зникне біла піна.

Для тебе – три перевірені рецепти глінтвейну, які доповнять затишний осінній вечір. Нумо кулінарити!

Безалкогольний глінтвейн

Інгредієнти:

Виноградний сік – 3 склянки

Вода – ½ склянки

Цедра апельсина – 2 ст. л.

Лимонна цедра – 2 ст. л.

Яблуко – ½ шт.

Ізюм – 2 ст. л.

Кориця – 1 ч. л.

кардамон – щіпка

Як готувати:

1. Влити в каструлю виноградний сік, додати воду і засипати всі інші інгредієнти. Перемішати. 

2. Поставити каструлю на слабкий вогонь, не доводячи до кипіння.

3. Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою і розлити по келихах.

Французький глінтвейн

Інгредієнти:

Червоне вино – 750 мл

Цукор – 150 г

Міцна натуральна кава – 100 мл

Коньяк – 50 мл

Лимонна цедра – 2 ст. л.

Як готувати:

1. Розігрій вино, додай цукор і каву.

2. У суміш додай лимонну цедру.

3. Влий коньяк і вимкни вогонь.

4. Дай глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою і розлий по келихах.

Фото: Unsplash

Глінтвейн по-болгарськи

Інгредієнти:

Червоне вино – 750 мл

Цукор – 200 г

Яблука – 200 г

Перець горошком – 30 шт.

Лимон – 1 шт.

Гвоздика – 10 шт.

Кориця – 20 г

Як готувати:

1. Суміш цукру, вина, прянощів і нарізаних кубиками яблук довести до кипіння. Зняти з вогню та дати настоятися 10-15 хвилин.

2. Глінтвейн процідити, розлити по келихах. У кожен покласти шматочок лимона і кілька кубиків яблук.

 

Більше новин