Топ-5 парків для романтичного вікенду за містом

Цікаві ідеї на майбутні вихідні.

Вам здається, що ви знаєте про рідне місто все? Тоді час братися за вивчення його околиць. Адже відвідати найбільший дендропарк Європи і погладити ламу в найкращому зоопарку України має кожен. Тим більше, якщо враження ви плануєте ділити разом зі своєю другою половинкою.

Зберігайте добірку парків для романтичного вікенду за містом!

Парк історико-культурного комплексу «Замок Радомисль»

@anashulick

Щоб відчути себе казковою принцесою, вирушайте зі своїм прекрасним лицарем на прогулянку по замковому парку. Величезна територія розташована між двома природними водоспадами і оточена хвойними лісами. Порослі деревами скелі, унікальні рослини, а головне – Острів кохання. За легендою, якщо на нього подивитися з вежі замку і вдарити в дзвін – будь-яке бажання здійсниться.

Софіївський парк

Чарівний парк в Умані побудований як символ кохання – багатого польського магната Станіслава Потоцького до його обраниці Софії. Сьогодні це найбільший дендропарк в Європі. Павільйон Флори, Площа зборів, Тарпейська скеля – повірте, вам буде чому дивуватися. Дослідити хитросплетіння стежок і таємничі гроти можна самостійно, а можна вибрати одну з екскурсій, і заразом дізнатися трохи більше про дивовижну історію парку.

Ландшафтний парк у Буках

@ekaterina_markicheva

«Маленька Швейцарія» – так називають ландшафтний парк, що розкинувся на березі річки Роставиця в селі Буки. Тутешні пейзажі гармонійно поєднують квітучі сади, камінь, дерево і метал. У парку можна подивитися на унікальні скульптури, відвідати храмовий комплекс і помилуватися легендарним фонтаном, який до до 90-х прикрашав Майдан Незалежності. 

Парк «Київська Русь»

Якщо вам подобається історичне кіно, книги або ви просто захоплюєтеся історією рідного краю, такий парк – ваш варіант. Тут ви зможете здійснити подорож у часі, опинитися в V-XII ст. та перейнятися справжньою атмосферою Київської Русі. За те, щоб відтворене місто достеменно повторювало древню столицю, відповідали залучені до роботи над проектом історики і етнографи. Щорічно тут проходить численна кількість тематичних фестивалів, влаштовують театралізовані середньовічні бої, лицарські поєдинки та кінні змагання.

Зоопарк «XII місяців»

@zoo_12m

Альпаки, білі леви, бенгальські тигри і чарівні в'єтнамські свинки – лише незначна частина мешканців найбільшого зоопарку в Україні. На його величезній території відчуваєш себе гостем невеликого містечка, яке населяють тварини з усіх куточків земної кулі. Кажуть, місцевим хвостатим та зубастим жителям там подобається: творці доклали зусиль, щоб просторі вольєри нагадували реальні умови, до яких звикли звірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 найкращих парків для прогулянок у Києві

Більше новин