Після семирічної перерви: в Києві презентували оновлене хореографічно-циркове шоу Вартові Мрій

У Києві відбулися три концерти легендарного сімейного шоу Вартові Мрій: як це було

У Палаці культури КПІ ім. Сікорського після семирічної перерви презентували оновлене хореографічно-циркове шоу Вартові Мрій. Глядачі поринули у захопливу історію про дівчину Алісу, яка разом із Котом — Вартовим Зірки — вирушила в неймовірну подорож фантастичними світами. 

Сімейна вистава Вартові Мрій поєднала циркову акробатику, динамічні танцювальні виступи та візуальні ефекти. Для нового сезону організатори повністю змінили декорації у фіналі, додали лазерне видовище й застосували диджитал-технології, щоб зробити постановку сучаснішою та зрозумілішою глядачеві.  

Вартові мрій

Казкове шоу відвідало чимало зіркових гостей з дітьми, серед них — Катерина Осадча, Ксенія Мішина, Ілона Гвоздьова, Влад Дарвін з дружиною, Євген Кот, Світлана Тарабарова та багато інших. 

Вартові мрій

Особливої атмосфери додав саундтрек «Я буду з тобою», створений Світланою Тарабаровою. Співачка виконала його на прем’єрі разом із маленькими глядачами. Музику до Вартових Мрій створив Мілош Єліч — клавішник та аранжувальник гурту Океан Ельзи. 

Образи створювались індивідуально під кожного персонажа — цим займалася відома театральна художниця по костюмах Катерина Олішевська. Найцікавішою та найскладнішою для неї стала робота над вбранням Драконеси.

За її словами, натхнення та ідеї подарували типажі для косплею. Було вирішено поєднати містичний складник, зухвалість, сексуальність, щоб сценічне втілення було більш фентезійним, аніж людським.

Вартові мрій

«Ми перебирали різні варіанти головних уборів і масок, оскільки зовні персонажі створювалися «наживо», під час тренувань. Маска й рукавички з’являються в деяких сценах і не заважають виконанню приголомшливих трюків, а от головний убір став основним акцентом. До речі, на створення кожного було витрачено 3-5 днів», — розповіла Катерина Олішевська.

У всіх персонажів Вартових Мрій складні костюми — це стосується, як догляду за ними, так і одягання. Оскільки вбрання створювалося під час репетицій, воно доопрацьовувалося з урахуванням трюків у шоу.

До прикладу, роль Кота у перших спектаклях виконував хлопець, тож команді потрібно було переробити його одежу під жіночу пластику.

Вартові мрій

Головна фішка вистави — трюки повітряних гімнастів, що виконуються на батутах і ременях на висоті 14 метрів. Найбільше глядачам запам'ятався виступ Степана Мельника, що вразив неймовірними цирковими трюками.

Прем'єра шоу відбулася в Києві, проте надалі виставу можна буде побачити й в інших містах України. Натомість кияни отримають можливість знову переглянути виставу наживо — 25 січня 2025 року, коли відбудеться концерт на біс. Квитки найближчим часом надійдуть у продаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі учасників та мільйони на перемогу: Київський марафон Незламності повертається на вулиці міста

Більше новин