Єгор Гордєєв розказав молоді на Одещині про загрози торгівлі людьми та безпечну міграцію

Інформаційний тур "Твій безпечний шлях до мети" успішно почався  з Ізмаїла. 

У суботу, 26 липня,  інформаційний тур, присвячений проблемам торгівлі людьми, зробив свою першу зупинку в Ізмаїлі Одеської області. Обличчями кампанії "Твій безпечний шлях до мети" стали ведучі ТСН  Єгор Гордєєв та Юлія Бориско.  Інформаційний тур проходить за підтримки Швейцарії в рамках Програми протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Саме ведучий "ТСН. Ранок" Єгор Гордєєв розповів молоді в Ізмаїлі, як діяти, як убезпечити себе та своїх близьких, виїжджаючи на роботу, навчання, відпочинок за кордон.

"Понад 80% українців знають про торгівлю людьми, але 70% вважають, що вони ніколи не стануть її жертвами. Але реальність вчить, що всі ми  в групі ризику, що потрапити в таку ситуацію може кожен, незалежно від віку, статі, освіту, соціального статусу. І сьогодні ми говоримо про те, як цього уникнути. Знай, розумій, дій! – таке гасло нашого туру", - каже Єгор Гордєєв.

Перед мешканцями Ізмаїла також виступили головний спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми  МОМ в Україні Катерина Арданьян, директор Ізмаїльського центру зайнятості Володимир Довгаль та заступник мера Ізмаїла Сергій Баткілін.

Під час заходу діяли кілька тематичних зон: автобус інфотуру, який став для учасників справжнім кінотеатром під відкритим небом (в ньому проходив показ документального фільму "Життя на продаж"); тематична виставка коміксів "На межі" (історії реальних людей, створені за реальними подіями);  в інформаційних наметах можна було отримати друковані матеріали і сувеніри на згадку – інфобраслети, а головне – поспілкуватися з експертами.  Для наймолодших відвідувачів та їхніх батьків працював дитячий майданчик – волонтери підготували ігри та розваги на весь день. Найактивніших учасників чекали призи: футболки, бейсболки, рюкзаки та фрізбі.

Тур пройде ще у трьох регіонах України – на Львівщині в Самборі (2 серпня), на Івано-Франківщині в Долині (10 серпня) та на Дніпропетровщині в Дніпродзержинську (16 серпня). З мешканцями Самбора зустрінеться ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско, Долину та Дніпродзержинськ відвідає Єгор Гордєєв. Ці регіони обрано з огляду на традиційно високий рівень міграції, а також на той факт, що віднедавна туди у пошуках прихистку прибуває дедалі більше вимушених переселенців.

Більше новин