Юлія Бориско оцінила першу бібліотеку у поїзді

Відтепер у вагоні поїздів напрямку Київ-Варшава-Київ можна отримати книжку для читання під час подорожі. Ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско серед перших оцінила нову послугу.

Ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско серед перших оцінила нову послугу для пасажирів залізниці - відтепер у вагоні поїздів напрямку Київ-Варшава-Київ можна отримати книжку для читання під час подорожі.

Ініціатива "Книжкові мандри" належить Польському Інституту в Києві.

Зайшовши до купе, прямо на своєму столику пасажири побачать книжки відомих українських письменників - Тані Малярчук, Наталки Сняданко, Сергія Жадана та Тараса Прохаська. Усі четверо - лауреати престижної Літературної премії ім. Джозефа Конрада-Коженьовського.

Перший потяг з книгами на "борту" відправився з київського вокзалу сьогодні, 26 грудня. Бути присутньою під час радісної події організатори запросили ведучу ТСН.

З'ясувалося, що поняття книга та потяг для Юлії Бориско нероздільні.

"Я з собою завжди в дорогу беру книжки. В мене вдома є спеціальна поличка, де лежать книжки ще не прочитані і на які немає часу. Як правило, я вихоплюю ту, що найближча в даний момент, і з цим сідаю в потяг. Зазвичай це потяг Київ-Львів - цілих 5 годин чистого читання, коли ніщо не відволікає!" - ділиться досвідом Юлія Бориско.

Зірка 1+1 зізнається: ініціатива Польського Інституту зацікавила її одразу. 

"Тут є великий момент несподіванки. Ти приходиш і береш книжку, про яку нічого не знаєш. І ти відкриваєш її і дивуєшся!" - захоплюється вона.

Водночас додає: поява книжок в потягах - це свідчення позитивних змін у суспільстві.

"Те, що зараз в Україні відбувається, я би назвала духовним розвитком - Євромайдан, люди, які зрозуміли, що вони в цій країні хочуть жити чесно, - пояснює ведуча ТСН. - А духовний розвиток дуже часто йде в парі з інтелектуальним розвитком. Саме тому нам з цією ініціативою по дорозі".

Більше новин