“Про війну варто співати, якщо в піснях є сенс”: військовий Михайло Діанов за лаштунками проєкту “Пісня мого життя” про улюблену музику та власний гурт (ексклюзив)

Герой програми “Пісня мого життя” легендарний захисник “Азовсталі” Михайло Діанов ексклюзивно розповів про музичні вподобання та власний гурт “Підпис”.

Уже 3 березня о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться прем’єра проєкту “Пісня мого життя”, ведучою якого є Катерина Осадча. Одним з учасників шоу став військовослужбовець Михайло Діанов, який захищав “Азовсталь” та пережив російський полон. Ексклюзивно для сайту 1+1 він розповів про улюблену музику та думки, що не давали здатися у найважчі моменти життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ти постійно на тоненькій волосинці між життям і смертю", — Віталій Козловський за лаштунками проєкту "Пісня мого життя" про військову службу (ексклюзив)

В юності ви закінчили музичну школу за класом фортепіано. Чи створювали ви колись власні музичні композиції? 

Так, я писав музику. У мене навіть був власний гурт, який назвався “Підпис”. У ньому також грали чоловік з дружиною. Вони були любителями, а я – професійним музикантом. Власне, гурт розпався, проіснувавши лише рік, саме тоді, коли вони разом виїхали до Канади. Пам’ятаю, як злився тоді.

До речі, у гурті я грав не на фортепіано, а на бас-гітарі. Клавішні ненавиджу після музичної школи, не можу навіть дивитися на них. Але можу грати і на струнних, і на ударних інструментах, навіть на органі міг би щось зіграти.

З початком повномасштабного вторгнення почало зʼявлятися багато пісень на тему війни. Як ви вважаєте, про це треба співати?

Про війну варто співати, якщо в піснях є сенс. Наприклад, я дуже люблю пісню гурту “Без обмежень” “Повернись живим”. Вона дуже відгукується військовим. Коли ми її слухаємо, нам здається, ніби Сергій Танчинець був на фронті. Але, звичайно, є й жахливі пісні на цю тему.

Яких українських виконавців ви зараз слухаєте? 

Я люблю “Океан Ельзи”, “Бумбокс” і ще обожнюю гурт “Без обмежень”. Навіть коли я був на “Азовсталі”, на моєму телефоні було кілька їхніх пісень, які я постійно слухав. А серед нових виконавців мені подобаються SHUMEI та LELY45. 

Які думки підтримували вас у найважчі моменти життя, зокрема, на “Азовсталі” та в російському полоні?

Мене тримало бажання жити. Життя прекрасне, і я не віддав би його за ворога. Я не вірю в рай і пекло, тому, мені здається, що після смерті вже нічого не буде, і я цього боявся. 

Фото: Dmytro "Orest" Kozatskyi

Ще я думав про те, що якщо помру, то підведу всіх: родину, командира, побратимів. Якби я загинув, то не виконав би бойове завдання. 

Як, на вашу думку, українцям підтримувати свій моральний дух? 

Вірити в завтрашній день і ЗСУ. 

Не пропустіть прем’єру “Пісні мого життя” 3 березня о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли мені сумно, я слухаю веселі пісні", — Соломія Вітвіцька про проєкт "Пісня мого життя" та роль музики у житті

Loading...

Більше новин