Наталя Могилевська: "У нас є всі шанси зробити так, щоб діти цю війну не запам'ятали"

Тренер "Голосу. Діти" дала відверте інтерв'ю kp.ua

Тренер "Голосу. Діти" Наталя Могилевська із тих зірок, хто не боїться оголювати перед глядачами душу. Діалог із людьми в залі співачка називає найщирішим, а спів маленьких учасників вокального шоу – найбільш цілющим. Про роботу у проекті "1+1" і про те, як її змінила велика життєва трагедія – смерть мами – Могилевська розповіла у інтерв'ю kp.ua.

- Наталю, в медіапросторі ви з'являєтеся хвилеподібно. То вас "дуже багато" в новинах, то абсолютно зникаєте. Ось і останнім часом вас довго не було чути.

- Вважаю, що артист повинен говорити тоді, коли йому є що сказати, а не заради планового піару. До свого глядача я ставлюся дуже відповідально - знаю, що вони чекають моїх слів, чекають пісень, які подарують надію або важливі для них емоції.

Торік хворіла мама, а потім, коли її не стало, я не знала, де знайти сили жити далі. І з головою поринула в проект, який підвернувся першим, "Дві краплі", за що вдячна долі. Я перевтілювалася в Едіт Піаф, Людмилу Гурченко, Аллу Пугачову. І їхні долі, які я вивчила досконально, почасти дали мені цю відповідь ...

Практично відразу після Нового року я на запрошення мого педагога з йоги Тао Лінч (їй 95 років) поїхала до Індії, де майже три місяці провела в медитаційному центрі. До Києва повернулася сповнена абсолютно новими емоціями і вірою, що все буде добре - і в України, і в моїй долі.

Після цього виникла ідея створити тур "Спасибі, мамо!" як вдячність усім мамам України за подароване нам життя.

- У вас в графіку зараз ще й зйомки в шоу "Голос. Діти" . Як гадаєте, чи доречні розважальні проекти на ТБ в такий час ...

- Ми допомагаємо діткам, які ніколи не змогли би самі пробитися на ТБ: у когось характер недостатньо жвавий, у когось не вистачило б фінансових можливостей, зовнішніх даних. Але якщо дитина володіє унікальним голосом, у неї є можливість лікувати душі дивовижним співом і своєю чистою дитячою душею. Нам траплялися  найунікальніші таланти. Наприклад, хлопчик, у якого немає вуха, - він співає, але практично нічого не чує, як Бетховен.

До того ж діти мають бути поза політикою. Дуже сподіваюся, що все, що відбувається в країні - і сама для цього все намагаюся робити - не завдасть дітям такої великої шкоди, якої завдало дорослим. У своєму віці дітлахи все погане швидше відпускають і не зациклюються. Вони - наше майбутнє. І у нас є всі шанси зробити так, щоб діти цю війну не запам'ятали!

- До своєї фігури ви ставитеся з часткою іронії. Цитую: "Кинула курити - і ось: тут зайве, а тут дуже навіть не зайве!" Проблема зайвої ваги актуальна для вас сьогодні?

- Зайві кілограми я набрала, коли кинула курити. Фахівці сказали мені, що уникнути цього практично неможливо - міняється обмін речовин. Але для мене як співачки було дуже важливо кинути палити, а з кілограмами я як-небудь впораюся!

- Хто вам допомагає на шляху до бажаної позначці на вагах - масажисти, дієтологи, спортзал?

- Дієтами я себе не мучитиму: жінка повинна бути щасливою (сміється). Худнути треба поступово завдяки правильному харчуванню. І не можна лікувати тіло і не лікувати душу! Організм, який набирає вагу, від чогось захищається - може, це наслідок особистої трагедії, може, у вас неправильний розпорядок дня або занадто багато роботи, або ви занадто мало спите. Є п'ять головних правил довгожителів: 7-8 годин сну; харчування продуктами тієї місцевості, де ви живете; фізичні тренування або праця; духовні тренування (молитва, медитація, хороша книга) і соціальна складова. Ось ці п'ять умов я і намагаюся інтегрувати до своє життя.

- А як же секс?

- Секс для мене - лише складова духовного і соціального фактора. До цього поєднання у стосунках із чоловіком я і прагну.

Больше новостей