Знімальна група "ТСН" стала жертвою провокації

Журналістові каналу "1+1" погрожували чоловіки, які називають себе майданівцями.

Сьогодні, 17 липня, знімальна група "ТСН" стала жертвою провокації зі сторони  чоловіків, які називають себе майданівцями. Зранку журналісти "ТСН" знімали сюжет під Адміністрацією Президента, де півсотні родичів військових з 72 бригади, яка зараз перебуває в зоні АТО, вимагали зустрічі з Президентом.

Кілька десятків майданівців у камуфляжах теж прийшли колоною під Адміністрацію кричати "Допомогу 72 бригаді!". Вони хотіли спорудити барикаду,  матері ж військових були проти підтримки майданівців. Жінки  почали говорити чоловікам, щоб вони не тут допомагали, а їхали на Схід допомагати їхнім синам.

Прикрий інцидент стався, коли журналіст "ТСН" Іван Гребенюк спробував записати коментар  чоловіків у камуфляжі,  щодо того, чому вони справді перебувають тут, а не на Сході. Майданівці почали його фотографувати на телефони, у бік журналіста пролунали погрози. Вони пригрозили розправою журналісту у разі, якщо він з'явиться на Майдані. Не були привітними чоловіки і до інших представників ЗМІ.

"Ми тебя сфотографировали, сволочь продажная. Только попробуй появится на Майдане..." - так звані "майданівці" сьогодні вкотре погрожували і мені, і оператору, і усьому 1+1. Я не буду говорити  "майдану вже давно нема" і як називається те, що лишилось. Усі знають,  де зараз справжні герої", - розповідає кореспондент "ТСН" Іван Гребенюк.

Канал "1+1" вважає цю ситуацією провокацією, адже  подію висвітлювали різні представники ЗМІ, зокрема й російське телебачення, якому  подібна картинка на руку.

Нагадуємо, раніше  ТСН стало відомо про те, що Майдан з точки зору російських спецслужб міг би стати ідеальним місцем для провокацій. У сюжеті ТСН.Тиждень від 13 липня українські силовики повідомили, що відстежили людей, які готувались використати залишки Майдану для диверсійної мети.

Больше новостей