Для приготування вам знадобиться:
1,5 -2 кг домашнього сиру
4 яйця
250 г цукру
20 г ванільного цукру
180 г вершкового масла
20 г манки
30 г крохмалю
100 г маку
Цедра лимону за смаком
Обираючи сир, упевніться, щоб він був жирним та не дуже вологим.
Перед тим як приступити до замішування усіх інгредієнтів, необхідно перетерти сир через сито. Це збереже необхідну для сирника однорідність та ніжність. Додайте яйця, манку та цукор.
Якщо на господі ви маєте ванільну паличку, краще надати перевагу їй, а не ванільному цукру. Так десерт не втратить неперевершений аромат.
Якщо паличка засохла, варто закип′ятити її у молоці. Тоді ви отримаєте і запашне ванільне молоко для кави, і гнучку паличку, з якої легко дістати необхідне ванільне насіння.
У сирну масу додайте крохмаль, вершкове масло та цедру лимону.
Природна кислинка домашнього сиру та лимонна цедра дають дуже приємне поєднання.
Розпочинати взбивати тісто у комбайні варто на маленькій швидкості, поступово її збільшуючи.
4-5 столових ложок суміші змішайте з маком.
У форму, застелену пергаментом, викласти та розрівняти сирну масу з маком. Додати основну суміш.
Слідкуйте аби не утворювалось жодних щілинок та кишеньок з повітрям, інакше сирник трісне.
Поставте десерт випікатися на 180 градусів 40-50 хвилин. За 20 хвилин до готовності, коли сирник підрумяниться, накрийте форму фольгою.
Ні в якому випадку не можна різати чи ворушити сирник поки він гарячий. Найкраще залишити його «відпочивати» на ніч або, як мінімум, на 4-5 годин.
Універсальний рецепт львівського сирнику вам уже відомий, а тому можете сміливо фантазувати та експериментувати з нижнім коржем – шоколадний, маковий, імбирний, з корицею тощо. Живіть смачно разом з 1+1!