Сніданок з 1+1: Чому не можна відмовлятися від хліба?

Якщо припините їсти хліб, блискавично схуднете. Але водночас так само швидко зашкодите своєму здоров

Якщо припините їсти хліб, блискавично схуднете. Але водночас так само швидко зашкодите своєму здоров'ю. Чому, у програмі Сніданок з 1+1 розповідали Анатолій Анатоліч і Марина Леончук. Отже:

  1. Якщо ви повністю прибираєте з раціону хліб та каші, то робите організм неповноцінним. Адже в щоденному меню обов'язково мають бути і білки, і вуглеводи і жири.
  2. Вуглеводи – це паливо для людини. А коли його бракує, організм починає розщеплювати жири. А це не надто корисний і навіть дещо токсичний процес.
  3. Якщо хочете бути в хорошій формі, їжте вуглеводи на сніданок. Це може бути вівсянка з фруктами чи ягодами або тости з цільнозернових хлібців.
  4. Хліб і каша належать до однієї групи продуктів. Тож, якщо ви дозволяєте собі їсти каші, а вони несуть дуже велику кількість вітамінів і мінералів, то дозволяйте собі і хліб.
  5. Не бійтеся набрати вагу. Середня кількість хлібу на день (40 г для жінок і 60-80 г) для чоловіків не призведе до зайвих кілограмів.
  6. Вживайте правильний хліб. 

ДО ВАШОЇ УВАГИ ВИДИ, ВІД ЯКИХ ВИ НЕ ПОГЛАДШАЄТЕ

1. ЖИТНІЙ ХЛІБ

Така випічка на 100% безглютенова, а отже не спричиняє здуття живота і травного дискомфорту. Крім того, допомагає продовжити відчуття ситості, адже містить учетверо більше клітковини і на 20% менше калорій, ніж звичайний білий хліб.

2. ЕСЕЙСЬКИЙ ХЛІБ

Складається з пшениці, жита, ячменю, сочевиці, полби та проса. Це один із найбагатших джерел білка, що містить 18 амінокислот. До того ж, есейский хліб полегшує травлення і посилює всмоктування організмом мінералів.

3. ЛЬНЯНИЙ ХЛІБ

Це дивовижне джерело селену, калію і магнію. Він також містить багато клітковини, корисних жирів і фітоестрогенів, які приносять користь здоров'ю.

4. ПІТА

Хліб піта складається з безлічі вітамінів і мінералів, допомагає знизити рівень холестерину і цукру в крові. Він містить набагато менше калорій, ніж звичайний зерновий хліб. Щоб наїстися вистачить одного шматочка.

5. ВІВСЯНИЙ ХЛІБ

Якщо хочете зменшити щоденне споживання вуглеводів і жирів, вівсяний хліб – чудова альтернатива звичайному білому. Вівсянка - прекрасне джерело корисних вуглеводів, які організм перетравлює в сповільненому темпі, завдяки чому ви довше почуватиметеся ситими.

Больше новостей