5 легких салатів без шкоди для фігури

Дізнайтесь, що їсти, аби залишатись активною та позитивною.

У спекотний період нашому організму важливо отримувати максимум вітамінів: із променів сонця (вітамін D), із каротинів (вітамін А), із овочів та фруктів. Аби ви почувалися легко та свіжо, ми підготували добірку із 5 рецептів смачних салатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітаміни з підвіконня: Що і як вирощувати вдома

ЛЕГКИЙ ВЕСНЯНИЙ САЛАТ З РЕДИСОМ ТА КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ 

Маленька, але надзвичайно корисна - саме так можна охарактеризувати редиску. Якщо ви налаштовані скинути кілька кілограмів, редиска у цьому допоможе! Крім того, цей овоч корисний для зубів та ясен, кровоносних судин та кісток. 

Loading...

6 шт. редиски

1 помідор

2 огірки

салат-мікс - 50 г

перепелині яйця - 5 шт.

крабові палички - 5 шт.

оливкова олія

лимонний сік

спеції

Приготування:

1. На тарілку викласти мікс зелені.

2. Додати нарізаний помідор та огірок, нарізаний соломинкою. 

3. Нарізати кружельцями редис і додати у салат. Далі - перипелині яйця.

4. Наприкінці додайте крабові палички. Додайте лимонного соку. Смачного!

ТЕПЛИЙ САЛАТ ІЗ МОЦАРЕЛОЮ 

Шпинат, авокадо, помідори, кедрові горішки - цей салат містить цілий букет із корисних речовин, які необхідні організму у спекотний період. 

Loading...

Інгредієнти

філе - 2 шт.

шпинат - 30 г

рукола - 30 г

авокадо - 1 шт.

моцарела - 100 г

помідори чері - 5 шт.

кедрові горіхи - 30 г

оливкова олія - 1 ст. л.

Приготування:

1. Замаринувати куряче філе в оливковій олії, соєвому соусі та спеціях. Залишити на 15 хв. 

2. Покласти м’ясо в рукав для запікання. Пекти у печі при температурі 200 градусів протягом 15 - 20 хв.

3. Нарізати авокадо на скибочки. 

4. Викласти на тарілку листя шпинату, руколу, тепле м’ясо, моцарелу, скибочки авокадо, помідори чері, кедрові горішки та кілька крапель оливкової олії. 

ВІТАМІННИЙ САЛАТ З МІДІЯМИ 

Вишукана українсько-італійська страва, а саме овочевий салат із мідіями за рецептом Руслана Сенічкіна -, джерело всіх необхідних вітамінів та мікроелементів.

Loading...

Інгредієнти:

200 г квасолі

300 г мідій

200 г помідорів

1 цибулина

1 відварений буряк

спеції за смаком

Приготування

1. Зварити квасолю. Висипати в окрему посудину.

2. Додати в посудину дрібно порізані помідори та мариновану цибулю.

3. Додати мідії та кубики відвареного буряку. 

4. Полити оливковою олією та перемішати. 

САЛАТ З КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ ТА ФЕТОЮ

Сир фета, який міститься у цьому салаті, містить багато кальцію та білка. Вживання фети допомагає впоратись з депресією, покращує процес травлення, а також сприяє здоровому вигляду шкіри.  

Loading...

Інгредієнти:

фета - 70 г

огірок - 2 шт.

кунжут - 30 г

рукола - 30 г

апельсин - 1 шт.

авокадо - 1 шт.

маш-салат - 30 г

оливкова олія - 1 ст. л.

крабові палички - 100 г

Приготування:

1. Змішати маш-салат та листя руколи в окремій посудині.

2. Нарізати соломинкою крабові палички та огірок.

3. Налити оливкової олії. Перемішати страву. 

4. Подавати із шматочками почищеного апельсину, авокадо та кубиками сиру фета. 

5. Прикрасити салат зернятками кунжуту. 

САЛАТ З НУТОМ 

Нут - джерело корисних мінералів та вітамінів. У його склад входять білки, жири, клітковина, вітаміни групи B та інші поживні речовини. Вживання нуту в їжу нормалізує рівень холестерину, запобігає ожирінню та покращує працездатність. Крім того, нут є чудовим антидепресантом. 

Loading...

Інгредієнти:

шпинат - 100 г

козячий сир - 150 г

бекон - 100 г

нут - 150 г

гарбузове насіння - 70 г

зелень та спеції.

Приготування:

1. В окремій мисці змішати чайну ложку гірчиці, 1 ст. л. меду та 1 ст. л. бальзамічного оцту для приготування заправки.  

2. Змішати листя шпинату, козячий сир, нарізаний на кубики, підсмажені шматочки бекону та відварений нут.

3. Додати горіхи або соняшникове насіння та полити заправкою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ідей для корисних перекусів

Больше новостей