5 ідей для корисних перекусів
Що саме варто вживати перед основними прийомами їжі.
«Через неправильні перекуси ми набираємо зайву вагу», – наголошує дієтолог Лора Філіппова. У Сніданку з 1+1 вона розповіла, як зробити перекуси корисними.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 міфів про здорове харчування, у які ми досі віримо
ПРАВИЛА КОРИСНОГО ПЕРЕКУСУ
1. Спланованість. Оптимальний час для перекусу – за 2 години до оіду чи вечері.
2. Невелика порція. Мета перекусу – не нагодувати вас, а трохи вгамувати голод.
3. Солодке – не варіант здорового перекусу.
4. Багато хто вважає добрим перекусом горіхи та сухофрукти. Так. Але горіхи містять багато калорій, а сухофрукти – цукру. Тому їх краще брати невелику кількість та додавати до каші чи сиру.
Фото: @choosingchia
КОРИСНІ ПЕРЕКУСИ
1. Фрукти. Але намагайтеся обирати менш калорійні з них.
2. Бутерброд із цільнозернового хліба. Зверху можна додати помідор, сир, куряче філе, рибу.
3. Варене яйце з овочами.
4. Сир із сезонними або замороженими ягодами.
5. Склянка кефіру або йогурту без цукру та фруктових наповнювачів. До нього можна додати скибку цільнозернового хліба.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний раціон: Як харчуватися, аби почуватися добре