Заради ролі в Сувенір з Одеси Марк Дробот вивчив французьку

Популярний український актор зіграє шпигуна в пригодницькій драмі Сувенір з Одеси.

Популярний український актор Марк Дробот, якого глядачі полюбили за ролі в серіалах Хазяйка, Центральна лікарня та Село на мільйон, зіграє шпигуна в пригодницькій драмі Сувенір з Одеси, прем'єра якої відбудеться вже 19 березня на 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для прем'єри серіалу Сувенір з Одеси було створено особливий десерт

Спочатку актор проходив проби на роль одеського нальотчика з банди Мішки Япончика, але пізніше творці картини запропонували йому зіграти шпигуна Жоржа Лафара, відомого в історії червоного розвідника. Він був наближеним до легендарної актриси Віри Холодної, і через її впливових прихильників намагався домогтися того, щоб на початку ХХ століття війська Антанти покинули Одесу, і була відкрита дорога для Червоної армії.

Як виявилося, практично вся роль в серіалі у Марка була французькою мовою, тому йому довелося оперативно її опанувати. Справа в тому, що за сюжетом Лафар працював в Одесі під прикриттям, видаючи себе за француза.

«Ще на пробах я читав уривки з сценарію, але не помітив головного - над рядками дрібним шрифтом було написано «говорить французькою». Коли мене вже затвердили на роль і надіслали текст моїх сцен, я з жахом побачив транскрипцію, і спочатку був абсолютно приголомшений, оскільки ніколи не стикався з цією мовою, - розповів Марк Дробот в інтерв'ю тижневику «Телескоп». - Я ніколи не міг дозволити собі прийти на знімальний майданчик непідготованим і кого-небудь підвести. Словом, почалися безупинні репетиції та заняття французької. У нас був консультант, який допомагав з вимовою. Цей досвід запам'ятається, напевно, на все життя».

Наскільки добре акторові вдалося опанувати французьку, чи викриють його героя, і чим обернеться його дружба з Вірою Холодною, дивіться вже з 19 березня о 21:00 в серіалі Сувенір з Одеси на каналі 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шик Одеси 20-х: 5 ретро-образів із серіалу Сувенір з Одеси

Больше новостей