Сьогодні, 14 березня, - День бутерброда. Він містить пухкі булочки та начинку, яка може змінюватися залежно від ваших вподобань. Існує близько 100 рецептів смачного перекусу. Є версія, що перший офіційний бутерброд придумав британський лорд Сендвіч. Ми вирішили створили підбірку найкращих рецептів сендвічів на всі випадки життя. Готуйте і насолоджуйтесь!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати корисний бургер у домашніх умовах
БУТЕРБРОД З ОСЕЛЕДЦЕМ
Loading...
Інгредієнти:
хліб - 1 скибка
масло
оселедець - 3 шматочки
редиска - 2 кружельця
зелень
сіль, перець, спеції.
Приготування:
1. Підсмажити хліб у тостері.
2. Намастити маслом. Додати сіль та перець за смаком.
3. Покласти на хліб рибу та редиску.
4. Прикрасити зеленню.
БУТЕРБРОД З КІВІ
Loading...
Інгредієнти:
хліб
домашній сир
сметана
зелень
волоський горіх
ківі
Приготування:
1. Підсмажити хліб у тостері.
2. Змішати в окремій посудині домашній сир, сметану та зелень.
3. Намастити сиром хліб, додати ківі.
4. Прикрасити страву подрібленими горіхами.
БУТЕРБРОД З ЯЙЦЕМ
Loading...
Інгредієнти:
хліб
домашній сир
сметана
зелень
яйце
масло
сіль, перець, спеції.
Приготування:
1. Змішати в окремій посудині домашній сир, сметану та зелень.
2. Підсмажити хліб у тостері.
3. Намастити сиром хліб, підсмажити яйце та покласти на бутерброд.
4. Перед подачею посипати спеціями за смаком.
СОЛОДКИЙ БУТЕРБРОД
Loading...
Інгредієнти:
хліб
арахісове масло
горіхи
банан
Приготування:
1. Підсмажити хліб у тостері.
2. Намастити арахісовим маслом.
3. Додати 2 шматочки банану. Перед подачею посипати подрібленими горіхами.
БУТЕРБРОД З БУРЯКОМ
Loading...
Інгредієнти:
відварений буряк
хліб
шинка
масло
варене яйце
зелень
сіль, перець, спеції.
Приготування:
1. Підсмажити хліб у тостері.
2. Намастити маслом. Додати шматочок вареного яйця, буряку та шинки.
3. Прикрасити бутерброд зеленню та посипати спеціями за смаком.
КОРИСНИЙ СЕНДВІЧ
Loading...
Інгредієнти:
Тостовий хліб
Вершковий сир
Петрушка
Листя салату
Консервований тунець
Варене яйце
Огірок
Томат
Приготування:
1. Подрібнити петрушку. Змішати із вершковим сиром.
2. Намастити хліб соусом. Покласти листя салату і тунець.
3. Додати яйце, порізане на слайси, кільця огірку і томату.
СЕНДВІЧ З МОРЕПРОДУКТАМИ
Loading...
Інгредієнти:
Вершковий сир - 200 г
Ікра мойви - 4 ч.л.
Листя салату
Мідії - 70 г
Оливки -70 г
Помідори - 2 шт.
В’ялені томати - 100 г
Тостовий хліб
Приготування:
1. Змішати вершковий сир та ікру мойви. Змастити хліб вершковою сумішшю.
2. Покласти листя салату. Знову змастити намазкою.
3. Викласти дрібно нарізані мідії, оливки і трохи в’ялених помідорів.
4. Додати ще один змащений шматок хліба. Прикрасити його тоненько нарізаними свіжими томатами
5. Закрити сендвіч ще одним намащеним вершковим соусом шматок хліба.
ПРАВИЛЬНИЙ ШКІЛЬНИЙ БУТЕРБРОД
Loading...
Інгредієнти:
Висівковий хліб
Оливкова олія - 10 мл
Листя салату - 30 г
Курка - 50 г
Болгарський перець - 20 г
Баклажан - 20 г
Морква - 20 г
Томат - 20 г
Приготування:
1. Полити першу скибочку висівкового хлібу оливковою олією.
2. Викласти на хліб листя салату, курку, перець, баклажан, моркву та прикрасити кільцями томату.
3. Накрити сендвіч ще одною скибкою хліба.
КОРИСНИЙ СЕНДВІЧ
Loading...
Інгредієнти:
Гарбузове насіння
Рукола - 50 г
Базилік - 50 г
Твердий сир - 20 г
Оливкова олія - 50 мл
Чіабата
Приготування:
1. В ступі змішати гарбузове насіння, руколу, базилік і твердий сир.
2. Викласти суміш на тарілку і залити оливковою олією. Ретельно перемішати.
3. Розрізати чіабату навпіл. Нарізати тоненько помідор. Викласти на хліб і додати кружельця моцарели. Покласти листя базиліку.
4. Повторити інгредієнти у такому ж порядку і накрити другою половиною хліба, попередньо змастивши її соусом.
ЧОРНИЙ ТА БІЛИЙ БУРГЕРИ
Loading...
Інгредієнти:
Сир – 150 г
Цибуля – 1 шт.
Томати – 2 шт.
М’ясний фарш – 300 г (з яловичини та свинини або суто з яловичини)
Листя салату – 50 г
Майонез – 50 г
Зелень та спеції за смаком
На вогонь потрібно класти не цілісний бургер, а його складові.
Приготування:
1. Розрізаємо навпіл булки з кунжутом.
2. Нарізаємо кільцями синю цибулю та помідори.
3. Викладаємо нарізані інгредієнти на решітку. Ставимо на вогонь і пильнуємо, щоби смакота не перетворилася на вугілля.
4. Коли котлети будуть запечені, кладемо з одного боку сир, чекаємо поки він трохи розплавиться.
5. Намащуємо частинку булки майонезом із зеленню.
6. Викладаємо листя салату, кільця цибулі, котлету, помідор.
7. Закриваємо все другою половинкою булки.
8. Фіксуємо складений бургер шпажкою.
Цікаво знати, що перший сендвіч з’явився за наказом графа Сендвіча ще у 18 столітті. Він полюбляв грати в карти і замовляв перекус прямо до столу, щоб не відволікатися від гри. Аби не забруднити руки, граф наказав накрити бутерброд ще одним шматком хліба. Згодом популярність сендвіча розійшлась по всьому світу й не стихає до сьогоднішнього дня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт хрустких булочок із кунжутом для бургерів