Майже третину летальних випадків внаслідок раку зумовлено саме нездоровим способом життя і раціоном — за даними всесвітньої організації охорони здоров'я. Про те, які саме продукти можуть стати причиною онкозахворювань і як варто коригувати харчування з дитинства, розказав хірург-онколог Микола Анікусько у «Сніданку з 1+1».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уповільнити процес старіння і чи справді корисний масаж для обличчя (розказує експерт у "Сніданку з 1+1")
Взаємозв'язок поганих звичок, в тому числі і харчових та онкології вже підтверджений десятками та сотнями епідеміологічних досліджень. Звички залежать і від регіону проживання, і від режиму харчування:
"Їжею можна викликати рак, їжа використовується під час лікування раку, а також для профілактики захворювання на рак".
Червоне м'ясо (включаючи яловичину, свинину та баранину) може підвищувати ризик виникнення раку кишківника, оскільки містить канцерогенні речовини. Якщо ви включаєте червоне м'ясо у свій раціон, рекомендується обмежувати його споживання до 1-2 порцій на тиждень у вигляді стейку.
Також на захворювання впливають:
«Як тільки технологічний процес виходить за рамки виробництва, він потрапляє в магазин, в мережу в закладів, деі її продають, ми ж про це вже не знаємо, і ми вже тут вживаємо стільки, скільки ми захочемо», — зазначає лікар.
Які продукти можуть спричинити рак і як харчуватися, щоб його уникнути, дивіться:
Loading...