До Дня Незалежності України: хто отримає додаткові грошові виплати і в якому розмірі

Грошові виплати до Дня Незалежності України: хто отримає та скільки

До Дня Незалежності України уряд підготував грошові виплати для окремих категорій українців. Вони передбачені постановою уряду  — Про встановлення розмірів разової грошової виплати до Дня Незалежності України. Виплата буде лише одноразовою, а її сума розміру становитиме від 450 до 3100 грн. Про те, хто може її отримати й в якому розмірі, розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Всього можна виділити 4 основні категорії грошових виплат.

  • 450 грн — отримають учасники війни та колишні в'язні концтаборів або особи, які були насильно вивезені на примусові роботи.
  • 650 грн — виплатять членам сімей загиблих ветеранів війни, статус яких встановлено відповідно до статті 10 Закону України Про статус ветеранів війни та їх соціального захисту.
  • 1000 грн  виплатять учасникам бойових дій, які постраждали в результаті Революції Гідності або неповнолітнім особам, яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років, а також в'язням концентраційних таборів та місць примусового утримання.
  • 3100 грн — призначено особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.
freepik.com

До того ж ще виплати отримають особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні в'язні концентраційних таборів, визнані особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва або з інших причин. Розмір виплати буде залежати від групи інвалідності:

  • перша група – 3100 грн
  • друга група – 2900 грн
  • третя група – 2700 грн

Виплати будуть нараховані майже всім категоріям автоматично, окрім тих, хто має право на виплату, але не є пенсіонером та не проходить службу і не працює. Для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду України заяву, вона може бути вільної форми. Це варто зробити до 1 жовтня цього року.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виплати до Дня Незалежності України, підвищення пенсій та оновлення купюр: які зміни чекають українців у серпні

Більше новин