Все, що потрібно знати про Національний кешбек: коли чекати перших виплат та як оплатити комунальні послуги

Пояснюємо, як оплатити комунальні послуги через програму Національний кешбек і коли очікувати на перші виплати

Програма Національний кешбек — це державна ініціатива, яка дає змогу українцям повертати 10% коштів за придбані вітчизняні товари. Окрім цього, накопичені кошти можна використовувати для оплати різноманітних послуг, у тому числі й комунальних платежів. Це особливо актуально в умовах зростання тарифів на електроенергію та інших житлово-комунальних послуг.

Детальніше про те, як можна оплатити комунальні послуги через програму Національний кешбек і коли очікувати на перші виплати, розповіли в сюжеті Сніданку з 1+1.

Як скористатися кешбеком для оплати комунальних послуг

За накопичені кошти у межах програми Національний кешбек можна оплачувати комунальні рахунки. Наприклад, оплатити електроенергію через офіційний сайт енергетичної компанії YASNO. На сайті є можливість розрахуватися кешбеком, проте для цього необхідно зробити кілька простих кроків:

  • додайте картку Національний кешбек до свого мобільного застосунку або в особистому кабінеті компанії;
  • виберіть її, як основну для оплати;
  • важливо здійснити цей процес до 20 числа кожного місяця, адже після цієї дати зможуть бути проведені платежі за поточний період.

За статистикою, середньостатистична українська сім’я щомісяця споживає близько 170 кВт-год електроенергії. Згідно з поточними тарифами, це приблизно 560 грн на місяць. Враховуючи це, для повної оплати рахунків через програму кешбеку потрібно накопичити суму кешбеку, не менше 5600 грн.

Скриншот/Сніданок з 1+1

Коли будуть перші виплати Національного кешбеку

Перші виплати українцям за програмою Національний кешбек розпочнуться з 20 жовтня 2024 року. Кешбек буде надано за покупки, зроблені у вересні 2024 року.

Виплати здійснюватимуться один раз на місяць. Кошти на картку Національного кешбеку зараховуються з 20 до 30 числа кожного наступного місяця. Тобто, якщо ви у додатку Дія побачили нарахований кешбек за покупки у жовтні, то на банківську картку він надійде лише після 20 чисел листопада.

Куди можна використати Національний кешбек

Окрім оплати комунальних послуг, кошти, отримані за програмою Національний кешбек, можна витратити на такі послуги:

  • медичні послуги;
  • заняття спортом;
  • кіно;
  • транспорт та мобільний зв’язок.

Також кешбек можна спрямувати на підтримку Збройних сил України або придбати військові облігації. Важливо зазначити, що зняти кешбек у вигляді готівки неможливо — програма передбачає лише безготівкові розрахунки.

Щоправда, треба встигнути використати отримані кошти, адже гроші, які будуть нараховані на банківські рахунки українців у 2024 році, потрібно використати до 31 січня 2025 року.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купуєш українське — повертаєш 10% своїх грошей: що таке Національний кешбек і як українці можуть ним скористатися

Більше новин