Страви італійської кухні надзвичайно смачні, та водночас калорійні, адже в основі переважають тісто або паста. За порадою фуд-блогера Едуарда Насирова шеф-кухар передачі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін приготував більш цікавий та корисний різновид італійської страви - картопляні фаготтіні з сиром.
Фаготтіні - по-італійськи мішечок. В якості начинки для страви використовують овочі, сири, горіхи.
Інгредієнти:
2 яйця
3 ст. л. олії
100 г твердого сиру
4 шт. вареної картоплі
100 г панірувальних сухарів
спеції за смаком
Спосіб приготування:
Нарізану невеликими кубиками картоплю потрібно відварити і товкачкою перетворити на пюре.
Додайте 2 сирих яйця та натертий на дрібній терці сир, підсоліть.
Сир порізати паличками і загорнути в картопляну масу.
Помістіть батончики в яйце, панірувальні сухарі та підсмажте до золотої скоринки.
Коли фаготтіні підрум’яняться, запікайте в печі при температурі 200 градусів протягом 5-7 хвилин.
Овочевий варіант італійських фаготтіні чудово доповнює основні страви, м’ясо та салати.