Українські ветерани та ветеранки отримали унікальну можливість привернути увагу світової спільноти до долі військовополонених, взявши участь у кулінарному проєкті Смак Свободи. Цей проєкт має не лише кулінарну, а й важливу соціальну місію: розповісти про українських військовополонених за межами України. Зараз якраз триває реєстрація учасників та збір авторських рецептів ветеранів.
Про це розповідає голова наглядової ради проєкту Серце Азовсталі Наталія Ємченко:
«Тисячі українських військових у полоні. Вони мають повернутися. Світ має бути частиною цього процесу повернення. І Смак Свободи — це ще один проєкт з адвокації повернення українських військовополонених».
Проєкт спрямований на створення авторського смаколика, який стане символом свободи та нагадуванням про українських військових, які потребують негайного звільнення. Переможець проєкту представить свій смаколик у всесвітньо відомій американській ветеранській пекарні Dog Tag Bakery у Вашингтоні.
Десерт не лише з’явиться в меню пекарні, а й супроводжуватиметься історією українського військового, який повернувся з полону. Учасники Смаку Свободи через свої страви зможуть розповісти світові через які виклики та тортури проходять наші герої, а також ще раз наголосити на важливості їхнього визволення.
З офіційними правилами проєкту можна ознайомитися за посиланням. Взяти участь можуть ветерани та ветеранки з будь-якого регіону України. Для цього потрібно встигнути зареєструватися до 22 грудня.
Хто отримає цю унікальну можливість, визначить журі вже 27 грудня. До його складу входять гастродослідниця Олена Брайченко, шеф-кухар Євген Клопотенко та телеведуча Валентина Хамайко.
«Для мене основним критерієм є доступність, щоб не лише там в американській військовій пекарні Dog Tag Bakery могли випікати ці смаколики, а й щоб ми могли відтворювати їх у себе вдома на кухні. Тобто це про доступність і народність. Сподіваюся, нам вдасться вибрати той самий фантастичний рецепт, який передаватиме смак України й буде легким для відтворення», — розповідає Валентина Хамайко.
У кожного з членів журі своє бачення переможного смаколика. Гастродослідниця Олена Брайченко додає, що особливу увагу звертатиме саме на історію смаколика:
«Мені дуже хочеться, аби це була щира і проста історія. Хотілося б, щоб українські ветерани та ветеранки згадали смак дитинства або страву, яка презентує їхній рідний край, село, містечко чи родину».
Переможець проєкту не лише представить свій смаколик, але й отримає унікальну нагоду навчатися в бізнес-школі. Це дасть поштовх розпочати власну справу, адже учасники зможуть отримати реальний досвід роботи у пекарні,
«Вони це роблять завдяки пʼятимісячній програмі – деякі з них відкривають пекарню, хтось починає інший бізнес. Також вони отримують бізнес-сертифікат у місцевому університеті. Перебуваючи тут, вони можуть познайомитися з професіоналами у різних галузях і матимуть змогу навчитися налагоджувати звʼязки й ставати впевненішими», – зазначає Хілларі Рішонн, директорка з комунікацій Dog Tag.
Dog Tag Bakery працює під гаслом «Випікаємо зміни». Прибуток від продажу їхньої випічки спрямовується на підтримку ветеранів. Смаколик від українського захисника ідеально доповнить асортимент пекарні, розповідаючи історію українських військових.
Долучайтеся до проєкту, створюйте свій унікальний десерт, презентуйте Україну та її незламний дух у всьому світі!
Нагадаємо, проєкт Ріната Ахметова Серце Азовсталі спільно з 1+1 media, каналом 1+1 Україна, ранковим проєктом Сніданок з 1+1 та американською ветеранською організацією Dog Tag оголосили адвокаційний проєкт Смак свободи, який покликаний підвищити обізнаність про проблему звільнення українських військовополонених за кордоном.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серце Азовсталі та 1+1 Україна запускають кулінарний проєкт Смак свободи для адвокації визволення військовополонених