Сезон відпочинку на природі розпочато! Тож саме час дізнатися, як правильно користуватися пластиковим посудом, аби не нашкодити власному здоров'ю.
Отже, візьміть до уваги важливі коментарі експерта проекту Сніданок з 1+1:
- Холодні наїдки з пластикового посуду – не шкідливі. А покладене в такий посуд розпечене м'ясо, наприклад, шашлик, може завдати шкоди.
- Інша справа – пластикові контейнери. На відміну від одноразового посуду, вони стійкі до високих температур. Але теж мають нюанси.
- Якісний пластиковий посуд обов'язково має маркування, яке вказує для якої саме їжі він призначений, - холодної чи гарячої.
- На контейнерах виробники зазначають і температуру, за якої в них можна розігрівати їжу і рекомендовану для такого посуду потужність мікрохвильовки.
- Запам'ятайте. Безпечних пластикових стаканів для гарячих напоїв не існує.
- Чай або каву пийте з паперових стаканчиків.