Святослав Вакарчук дав 10 порад українській владі – "Сніданок з 1+1"

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук написав 10 принципів яких, на його думку, має дотримуватись нинішня українська влада

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук написав 10 принципів яких, на його думку, має дотримуватись нинішня українська влада. "Ми різні, але ми разом - ось наша національна ідея", - з такими словами він звернувся до новобраних чиновників, розповідають ведучі "Сніданку з 1+1".

Співак переконаний, що в ситуації, яка нині склалася в каїні, потрібно допомагати владі, а не критикувати її.

"Я не з тих, хто буде публічно критикувати владу, тільки тому, що треба її критикувати. Треба допомагати владі, вона нам може не подобатися, вона може бути така чи інша, але зараз вона в нас одна, іншої нема, і потрібно просто всім, показуючи на їхні помилки, допомагати, а не просто критикувати, бездумно піднімаючи свій рейтинг", - сказав він.

10 порад від Святослава Вакарчука

1. Не призначати на посади за філософією "свій - чужий". Всі призначення мають відбуватися за принципом "трьох П": Патріотизм, Порядність, Професіоналізм.

2. Уважно слухати і чути всі без виключення регіони України. На Сході і Заході. І в першу чергу - голос простих людей.

3. Закон - один для всіх. Не влаштовуйте "полювання на відьом". І не вигороджуйте своїх. Ніщо так не відлякує, як подвійні стандарти.

4. Забудьте про партійні принципи і квоти. Це згубна і неефективна практика. Вона робить владу вузьколобою.

5. Чесно, чітко і прозоро розповідайте людям про всі свої кроки та обґрунтовуйте їх. Будь-яка непопулярна реформа може бути прийнята позитивно, якщо люди будуть знати як, чому і навіщо вона робиться.

6. Починайте економію коштів з себе. І тільки з себе. Чиновникам на Мерседесах не вірить ніхто.

7. Інформаційна безпека має стати пріоритетом. Свобода слова - недоторканна. Але тільки до моменту, поки вона не загрожує свободі власного народу.

8. Використовуйте по максимуму сильні сторони держави. Геополітичні, економічні, політичні, будь-які. Дійте злагоджено. Бийте в одну точку.

Більше новин