Половина всіх думок людини — це мрії: нейродослідниця пояснила, чому мріяти корисно та що зробити, аби вони стали реальними

Всесвітній день мрії: нейродослідниця розповіла, як вони впливають на наше життя

Сьогодні, 25 вересня, світ відзначає Всесвітній день мрії — особливий день, який покликаний нагадати кожному з нас не лише про важливість мрій, але й втілення їх в реальність. Адже у сучасному ритмі життя з численними викликами та проблемами, часом здається, що на мрії зовсім не залишається часу.

Проте, як стверджують науковці, здатність мріяти — це не просто приємна втеча від буденності, а одна з найважливіших функцій нашого мозку, що допомагає нам планувати, фокусуватися на цілях та рухатися вперед. Детальніше, як мрії виникають у мозку, що потрібно робити, аби перетворити їх на реальність, розповіла нейродослідниця Наталія Кадя у Сніданку з 1+1.

Як з'являються мрії

Якщо ви коли-небудь замислювалися над тим, чому мрії завжди такі реальні в нашій уяві, ніби це вже сталося, як тільки ви про це подумали, то відповідь на це питання криється саме в роботі нашого мозку, а точніше — його префронтальній корі. Це частина мозку, яка відповідає за планування, прийняття рішень.

За даними досліджень, проведених у Сполучених Штатах у 2009 році, половина всіх думок людини — це мрії. Мозок невпинно працює, генеруючи нові ідеї та образи та допомагає нам уявляти й будувати власне майбутнє.

Pexels

Мрії допомагають досягати цілей

Мрії — це не лише про фантазії чи далекі бажання. За словами нейродослідниці, вони можуть стати інструментом, який допоможе вам досягати цілей. Наш мозок має дивовижну здатність фокусуватися на тому, що ми йому підказуємо. Наприклад, якщо ви мрієте подорожувати світом, то ваш мозок почне автоматично шукати можливості для того, щоб почати вчити іноземні мови або звернути увагу на варіанти роботи саме за кордоном.

Карта бажань — це якраз один із методів, який довів свою ефективність у реалізації мрій. Створюючи таку карту, ви фактично фокусуєте свою увагу на тому, що дійсно важливо для вас. Ви не просто уявляєте, а свідомо не лише визначаєте свої цілі та плани, а й візуалізуєте їх на прикладі різних сфер життя — кар'єра, здоров'я, родина, подорожі.

Що робити, щоб мрії стали реальністю

Нейродослідниця Наталія Кадя також розповіла, як перетворити свої мрії на реальні результати. Ось кілька кроків, які можуть допомогти вам на цьому шляху.

  • Чітко визначте свої цілі. Запишіть свої мрії, конкретизуйте їх і подумайте, як ви можете їх досягти.
  • Створіть карту бажань. Візуалізуйте свої мрії, додавши зображення, які символізують ваші цілі. Це допоможе вам зберігати фокус на тому, чого ви прагнете.
  • Повертайтеся до своїх мрій. Кожного разу нагадуйте собі, чому ці мрії важливі для вас і що ви робите для їх реалізації.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленькі радості, які можуть змінити ваше життя: що таке глімери і чому вони так необхідні кожній людині

Більше новин