Кулінарна експертка Тетяна Літвінова приготувала торт на весілля Катерини Кухар і назвала його ціну

"На весілля торт може коштувати 15-16 тисяч гривень!"

Тетяно, з рестораторки і телеведучої ви перекваліфікували у кондитери. У вас нове хобі та новий заробіток: ви самі випікаєте та декоруєте торти. Наскільки прибутковий цей бізнес?

- Так, торти я оформлюю сама, і шаленію від цього процесу. Часто ставлять запитання, чому торти так дорого коштують. На весілля торт, який розрахований на сто-сто п’ятдесят людей, може коштувати п'ятнадцять-шістнадцять тисяч гривень! Ми не рахуємо собівартість суто з продуктів, вона ще складається з годин роботи людини, яка виробляє торт. Така робота вимагає постійно бути на ногах, інколи навіть може боліти спина, тому треба, щоб столи були потрібної висоти. Це дуже кропітка робота! Завжди треба бути одягненим, адже у цеху доволі прохолодно,  але коли ти бігаєш, то не помічаєш цього взагалі.

Вашим першим великим замовленням був торт на весілля Катерини Кухар. Скільки він коштував? Скільки годин часу ви витратили на те, щоб його зробити?

- Торт коштував близько десяти тисяч гривень, але це був подарунок. Кондитери готували його цілий день, а я потім ще півдня декорувала.

Чи печете ви торти вдома? 

- Вчора я робила тарт з фісташковим кремом та малиною. Я балую своїх рідних, тому що дуже їх кохаю, і сама також полюбляю тістечка!

Більше новин