Слідство продовжує розслідувати вбивство Ірини Фаріон: адвокат підозрюваного припустив, що вбивцею може бути жінка

Чи є причетність 18-річного В’ячеслава Зінченка до вбивства Ірини Фаріон: адвокат підозрюваного спростовує докази розслідування

Попри затримання головного підозрюваного, слідство у справі про вбивство Ірини Фаріон триває, адже скандальні деталі розслідування смерті продовжують з'являтись у медійному просторі. За останні дні, з'ясувалось, що В’ячеслава Зінченка, якого називають ймовірним убивцею мовознавиці, можуть звільнити з-під варти. До того ж стало відомо про нові припущення, що вбивцею може виявитись жінка. Детальніше про це розповіли в сюжеті ТСН, що виходить у будні на YouTube о 19:30 та в марафоні новин.

Минулого тижня правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон в місті Дніпрі. Ним виявився 18-річний В’ячеслав Зінченко. Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів без альтернативи застави.

Чи достатньо доказів вбивства

За словами міністра внутрішніх справ Єгора Клименка, у слідства достатньо доказів, щоб стверджувати, що саме він стріляв у мовознавицю. Та адвокат підозрюваного, Ігор Сулема має свою думку щодо цього. Він сумнівається в доводах слідства й підкреслює, що немає прямих доказів причетності Зінченка до вбивства, а наявні докази, за його словами, є суперечливими й не можуть однозначно вказати на винуватість його клієнта:

«На мою думку, докази сумнівні, у таких справах докази мають бути залізобетонні. У цьому випадку такого поняття, як сукупність доказів немає, тому що крім пояснень свідків, жоден з яких не вказує на В’ячеслава, є ряд інших зауважень: зріст та інше. Все, що є — це знімки, які нібито підтверджують, що він там проходив. Я звертаю увагу суду на те, що на цих фотографіях більше ніж одна людина».

Ігор Сулема також пояснює і перебування хлопця у Львові на момент вбивства та запевняє, що В’ячеслав приїздив не для злочину, а з іншою метою:

«Він приїхав до Львова через те, що там є школа, де навчаються операторів дронів. Я говорив з його мамою, яка каже, що він брався йти воювати. Чомусь на це сторона обвинувачення не звертає уваги. Власне, ось вам і відповідь, чому він тут був, чому він зараз приїхав. І доказової бази немає: ні зброї, ні речей, немає нічого. Щодо записів з відеокамери, то, як на мене, там дві різні особи йдуть». 

Вбивцею могла бути жінка

Крім того, адвокат припускає, що злочин могла вчинити інша особа, зокрема жінка, адже слідство зосередилося лише на його клієнті, не розглядаючи інші цілком реальні версії:

«Можливо навіть, що це була жінка. Мене дивує зараз те, чому слідство зупинилося і не рухається далі. Досудове розслідування триває тільки по моєму підзахисному, а якщо це не він. Кого ви знайдете через рік – нікого, якщо це зробив хтось інший, його вже просто не буде в Україні. А хто у нас зараз може спокійно виїхати з України? Жінка. Ніхто не звертає увагу на сторонніх осіб, які ходили на камерах — там жінка прийшла, там ще хтось і так далі. Всі звернули увагу на мого підзахисного, тому що він – злочинець, який нібито хоче вбити когось, але одягається як клоун».

Скриншот/ТСН

Як зараз триває слідство

Станом на зараз, слідство продовжує розслідувати причетність 18-річного В’ячеслава Зінченка до вбивства Ірини Фаріон. Правоохоронці встановили, що підозрюваний Зінченко прибув до Львова 9 липня та заїхав до орендованого житла 14 липня. Він переїхав в інше житло напередодні вбивства — 19 липня та ще раз змінив місце проживання з Дніпра до Львова. На прізвище хлопця надійшла також посилка з речами, які потім він, нібито, використовував для конспірації: панаму, окуляри, сумку через плече. Правоохоронці продовжують перевіряти інформацію про приналежність хлопця до неонацистського руху та зв’язків із Росією, адже якщо вони підтвердяться, то справа набере зовсім інших обертів.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи дійсно затримали вбивцю Ірини Фаріон: нові подробиці розслідування справжньої причини смерті мовознавиці

Більше новин