3 мільйони жителів без електрики: страшні збитки та неймовірні історії виживання після урагану Мілтон у США

Ураган Мілтон у Флориді: жахливі наслідки найпотужнішого стихійного лиха останнього століття

Ураган Мілтон став одним із найбільш руйнівних природних катаклізмів у США за останнє століття. Експерти відразу попереджали жителів, що ураган буде надзвичайно потужний і не помилилися, адже він зрештою досяг максимальної п’ятибальної позначки за американською шкалою ураганів.

Хоча згодом його потужність знизилася, попередні збитки, за словами президента США Джо Байдена, вже становлять майже 50 мільярдів доларів. У сюжеті ТСН розповіли, які наслідки після себе залишив ураган Мілтон у Флориді.

Скриншот/ТСН

Зараз у Флориді багато будинків виглядають подібно: коробки зі стін та розкидане повсюди сміття, яке ще кілька днів тому було частиною домівок жителів. Місцеві жителі порівнюють свої відчуття з кінофільмами про апокаліпсис. Одна з жінок, яка потрапила в епіцентр буревію згадує, як в страху сиділа у ванні, спостерігаючи за вікнами, які вилітали з будинку одне за одним.

Перші звістки про ураган були повідомлені 6 мільйонам жителям Флориди ще 8 жовтня. Тоді всі місцеві медіа били на сполох, що життя жителів під загрозою, адже насувається ураганна хвиля найвищої п’ятої категорії.

Тоді швидкість вітру досягала 255 км/год. У результаті президент Джо Байден навіть скасував поїздку на Рамштайн, пояснивши це, що має допомогти своїй країні.

Скриншот/ТСН

За останніми даними кількість загиблих через ураган Мілтон загиблих перевищила 20 осіб, а 3 мільйони людей залишилися без електрики. Міста штату опинилися в руїнах: вирвані з корінням дерева, повалені електроопори, руїни будинків.

Подекуди сильний вітер у поєднанні з потужними зливами перетворили вулиці на ріки — деяким жителям доводилося буквально пливти.

Скриншот/ТСН

Наприклад, один чоловік добу плавав на холодильнику в океані та був дивом знайдений рятувальниками. Мешканці Флориди досі продовжують підрахувати збитки й розбирати завали, сподіваючись, що більше жертв не буде знайдено під уламками.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джаред Лето назвав війну проти України «проблемою» та висловив бажання виступити в Москві – українці відреагували у соцмережах

Більше новин