«Щоб запобігти трагедії»: у Відні скасували концерти співачки Тейлор Свіфт через загрозу терактів

Тейлор Свіфт скасувала одразу три концерти у Відні через підтверджену заплановану терористичну атаку

У Відні скасували одразу три концерти відомої американської співачки Тейлор Свіфт, які мали відбутися у четвер, п'ятницю та суботу, повідомляється в сюжеті ЖВЛ Представляє у Сніданку з 1+1.

Концерти було скасовано після того, як уряд Австрії підтвердив заплановану терористичну атаку на стадіоні. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву організаторів концертів.

«У зв'язку з підтвердженням від офіційних осіб про запланований теракт на стадіоні Ернст Хаппель, у нас немає іншого вибору, окрім як скасувати три заплановані концерти заради загальної безпеки. Гроші за всі квитки буде повернуто протягом 10 робочих днів», — йдеться у заяві організаторів.

Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що «трагедії вдалося запобігти».

«Завдяки інтенсивній співпраці нашої поліції та новоствореної DSN (Управління безпеки та розвідки Австрії) з іноземними службами загрозу було виявлено на ранній стадії, з нею вдалося боротися та запобігти трагедії», - заявив він.

Голова Управління громадської безпеки МВС Австрії Франц Руф зазначив, що у місті Терніц за підозрою у підготовці нападів було затримано 19-річного австрійського громадянина, який на початку липня «присягнув на вірність угрупованню Ісламська держава».

«Ми встановили наявність відповідних підготовчих дій, а також те, що 19-річний підозрюваний націлився на концерти Тейлор Свіфт у Відні», — заявив Руф.

Відомо, що Свіфт також має дати шість концертів у Лондоні, де заплановано виступи на стадіоні Уемблі, починаючи з 15 серпня.

Більше про життя зірок дивіться у наступних випусках ЖВЛ представляє у Сніданку з 1+1, що виходить із 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Був помічений на концерті Тейлор Свіфт: Том Круз не прийшов на випускний 18-річної дочки Сурі

Більше новин