5 країн, де найкраще відчувається атмосфера Різдва

5 країн, де найкраще відчувається атмосфера Різдва | 1+1
Фото: Ross Sneddon, Unsplash

Ти будеш у захваті!

Поділитися:

Новорічно-різдвяні свята – період ароматного чаю, мандаринів та відпочинку в колі сім’ї. В цей час усі чекають багато снігу, дива та подарунків. Найкраще відчути казкову атмосферу Різдва можна на ярмарках серед яскравих іграшок, гірлянд та гарячого глінтвейну.

В Україні усі вже активно готуються до свят, обирають подарунки та прикрашають оселі. А ось у Європі приготування майже закінчилися. Пропонуємо тобі перелік країн, куди можна вирушити за різдвяною атмосферою, аби цікаво та незабутньо провести свята.

#1 Кельн, Німеччина

Невід’ємним елементом Різдва у Німеччині є святкові ярмарки, прикрашені вулиці, веселі атракціони та смачні медяники. Наприклад, у Кельні одночасно відбувається 7-8 ярмарків, кожен з яких має свою тематику. Вхід на територію, до слова, завжди безкоштовний, тож можеш відвідати абсолютно всі.

Фото: koelnerweihnachtsmarkt.com

Головний різдвяний ярмарок Кельна знайдеш біля символу міста – величного Кафедрального собору Kоlner Dom. Тут розташувалися приблизно 150 дерев’яних яток із виробами ручної роботи, новорічними прикрасами, солодощами, національною їжею та ароматним глінтвейном. Також у центрі ярмарку ти можеш послухати живу музику, подивитися вистави та взяти участь у майстер-класах. 

Фото: koelnerweihnachtsmarkt.com

#2 Копенгаген, Данія

Напередодні новорічних свят столиця Данії перетворюється на яскраву гірлянду. У Копенгагені Різдво і Йоль (Новий рік) відзначають різдвяним ярмарком ремесел у знаменитому парку Тіволі. Парк розваг на період свят стає казковим містом, де сяють вогні, лунає сміх та музика.

Тут ти зможеш помилуватися ялинкою, що виблискує кристалами Swarovski,

Фото: facebook/tivoli

проїхатися парком на різдвяному трамваї,

Фото: instagram/tivolicph

скуштувати особливі смаколики у Замку Медового Пирога,  

Фото: instagram/tivolicph

а також насолодитися неймовірним фестивалем феєрверків. 

Фото: facebook/tivoli

#3 Відень, Австрія

Святкову атмосферу у Відні також можна відчути на різдвяних ярмарках, яких у столиці Австрії величезна кількість. Тут обов’язково пригостись віденськими ковбасками, штоленами (традиційна різдвяна випічка) та імбирними пряниками.

Фото: instagram/theelstories

За активним відпочинком вирушай до найближчого парку. Зазвичай у них облаштовують зимові містечка, де ти зможеш покататися на ковзанах і каруселях, подивитися на крижані скульптури та зазирнути до магазинів із сувенірами. А в новорічну ніч вирушай до Ратуші, аби помилуватися святковим феєрверком.

Фото: instagram/alexblock

#4 Пафос, Кіпр

Якщо традиційне святкування тобі вже набридло і хочеться трошки екзотики, найкращим варіантом стане сонячний Кіпр. Тут ти забудеш про сніг та морози, натомість проведеш новорічно-різдвяні свята, засмагаючи на березі моря. Звісно, Різдво не мине без ялинки та прикрас.

Фото: chooseyourcyprus.com

Ти також зможеш відвідати традиційний ярмарок, купити сувеніри та скуштувати місцеві страви: кулурі (м'який бублик, посипаний кунжутом), меломакарону (медове печиво) та василопіту (новорічний пиріг із монеткою).

Фото: chooseyourcyprus.com

Оскільки взимку у Пафосі не дуже багато туристів, це місто стане ідеальним варіантом святкування для тих, хто любить спокійний, тихий відпочинок.

#5 Страсбург, Франція

Головні різдвяні святкування у Франції відбуваються не в Парижі, а у Страсбурзі. Якщо хочеться традиційного святкування, тобі точно сюди. Все містечко з його вузькими вулицями перетворюється на казкові декорації. Ярмарки тут влаштовують із 16 століття, а цього року він стане ювілейним. Тож величезний розмах свята гарантований.

Фото: noel.strasbourg.eu

У дерев’яних будиночках ти зможеш купити ялинкові прикраси, посуд, іграшки, рушники і скатертини з традиційними візерунками, гірлянди і ще багато чого цікавого. Серед різноманіття їжі та напоїв варто надати перевагу сирам, круасанам та винам. Щороку організатори планують безліч заходів, концертів, вистав, майстер-класів. Обов’язково відвідай їх, тим паче, майже всі активності безкоштовні.

Фото: instagram/strasbourgcapitaledenoel

Хутчіш обирай, де хочеш провести Різдво, збирай друзів і вирушай у подорож. Нехай казка стане реальністю, а свята незабутніми!

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. 

2. 

3.