День всіх закоханих: страви та напої для романтичної вечері

Ідеї для романтичної вечері у День всіх закоханих разом з винами Шабо

Якою вечерею здивувати другу половинку на День святого Валентина та який напій вдало доповнить її смак?

Поділитися:

День усіх закоханих вже фактично на порозі, і час замислитися над тим, як його відзначити. Перш за все, слід визначитися, де буде відбуватися святкування. Якщо хочеться усамітнитися вдвох, найкращий варіант – домашній затишок. Підготуватися до романтичного вечора варто заздалегідь, адже святкова атмосфера не виникає сама по собі. Створити відчуття свята допоможе спеціально прикрашений у романтичній тематиці інтер’єр, свічки (ідеально ароматизовані), та власне сама вечеря. І, звісно ж, чудовим доповненням стане келих якісного вина. 

Для когось найкращим форматом святкування може стати замовлення піци і перегляд улюбленого серіалу разом. Але якщо хочеться створити незабутню атмосферу, раз на рік можна влаштувати собі яскравий вечір, і докласти до цього певних зусиль. Що ж у такому разі приготувати на День святого Валентина і з яким вином подати, щоб воно максимально підкреслило виражений смак страв та вишукану атмосферу свята?

Легка вечеря з ароматом пелюсток троянди

День всіх закоханих – чудовий привід влаштувати романтичну вечерю при свічках та насолодитися спілкуванням з коханою людиною. Теплу святкову атмосферу допоможе створити легка вечеря з романтичними нотами. Для такого варіанту вечері не потрібні будуть “всі гроші світу”, зате необхідний настрій буде створено. У якості основної страви можна подати м’ясні закуски у пряних травах або ж пряні блюда азійської кухні. Невимушений настрій спілкування доповнить келих десертного рожевого вина Трамінер SHABO Limited Edition, смак якого чудово поєднується з сирами, фруктами та десертами. Неперевершений тонкий аромат пелюстків чайної рози від келиха вина створений для звучання в унісон з ніжними словами.  

вино

Романтична вечеря з ароматом випічки

Можна не витрачати час на довгі приготування основних страв, а натомість зосередитися на закусках і десертах. Це варіант вечері на будь-який гаманець, адже він без основних страв.  Атмосферу близькості і єднання допоможе створити натуральне природно-напівсолодке біле вино Совіньйон Блан SHABO Limited Edition. Яке, до речі, унікальне тим, що не має жодного граму доданого цукру, тут лише природна солодкість виноградної ягоди. Його можна подати  до смачних десертів, наприклад, до популярного баскського чізкейку або ж до традиційної шарлотки. Приготувати їх можна вдома десь за пів години – рецепти дуже прості. Смак цього вина доповнять і тверді сири.

вино Шабо

Вечеря з морепродуктів

Порадувати коханого можна вечерею з морепродуктів. Це буде більш дорогий варіант святкової вечері, ніж попередні два, але воно того варте. Приготуйте запечену рибу, подайте до столу копчену червону рибу, креветки, або ж просто замовте суші. Також можна здивувати своїми кулінарними талантами: приготувати пасту з мідіями у вершковому соусі. Страви з риби та морепродуктів чудово поєднаються зі свіжим, збалансованим, з виразною кислотністю смаку  ігристим – брют біле SHABO SPECIAL EDITION, яке має елегантний мінеральний аромат з відтінком цитрусових, білих квітів та яскравими нотами груші і персика. Доповнити таку вечерю допоможе прошутто, сири Camembert, Brie, Comté, молочні сири, фрукти.

Брют

Вишукана вечеря з ароматом квітів і фруктів

Вразити другу половинку у вечір всіх закоханих можна вишуканою вечерею класу “люкс”. Наприклад, подати омара або ж інші різновиди елітних морепродуктів: устриці, червону рибу, червону чи чорну ікру. Ці страви обійдуться недешево, але точно залишаться надовго у пам'яті вашої другої половинки. Таку вечерю прекрасно доповнить брют рожеве SHABO CLASSIC, який має тривалий післясмак, що залишає по собі легкі ягідні ноти. Сбалансована кислотність ігристого допоможе відчути всі тонкощі смаку поданих страв, а його аромат наповнить кімнату запахом квітів, спілої черешні, свіжої полуниці і малини. Ідеальна атмосфера для романтики.

Брют рожевий

День святого Валентина – це свято для всіх, хто відчуває, що знайшов свою рідну людину у цьому буремному світі. Відсвяткувати його варто максимально романтично та комфортно для двох. Якщо немає часу створювати святкову атмосферу вдома, можна влаштувати мінівідпустку. Наприклад, зануритися у романтику разом з Центром культури вина SHABO. Тут можна відвідати двохсотлітні швейцарські підвали, сучасні арт-об'єкти, музеї, кінотеатри, музичний фонтан, виробництво та професійні дегустації вин, які підкорюють світ – для вас створено цілий комплекс вражень та смаків. У Центрі культури вина SHABO кожен відвідувач може оцінити досягнення українських виноробів. Завершити гастрономічну подорож гості можуть в затишному ресторанному комплексі “Шабський дворик”, який знаходиться навпроти. За шашликом на виноградній лозі та фірмовими хінкалі сюди приїжджають з усіх куточків України. Подаруйте собі незабутні враження на День святого Валентина.

Новини по темі