Де погуляти в Києві: 7 мальовничих місць для прогулянок

7 мальовничих місць в Києві для прогулянок
Unsplash

Найкрасивіші місця Києва, де можна погуляти у вихідні чи після роботи.

Поділитися:

У Києві є багато чудових місць для прогулянок та відпочинку. Пропонуємо вашій увазі ТОП-7 мальовничих місць, які варто відвідати. 

Андріївський узвіз

Андріївський узвіз сполучає Поділ зі Старим Києвом. Здавна вулиця була місце збору художників і майстрів, які продають тут свої роботи. Гуляючи узвозом, варто побувати в Андріївській церкві та Музеї Однієї вулиці. Для прихильників театрального мистецтва на Андріївському узвозі є Театр на Подолі та Київський академічний театр "Колесо". 

мальовничі місця Києва 1+1Фото: Unsplash

Пейзажна алея

Пейзажна алея — зона відпочинку в Києві, прокладена за місцем розташування зритих оборонних валів Верхнього міста, які йшли понад яром, над урочищем Гончарі. Фактично це доріжка, яка повторює трасу валу і об'єкти ландшафтного дизайну навколо (бордюри, паркова скульптура, дитячі майданчики, клумби тощо). Бере свій початок від оглядового майданчика біля Національного музею історії України і завершується між будинками № 36 і 40 по вулиці Великій Житомирській. Алея дає можливість огляду туристами видів Подолу та Дніпра з висоти історичного Верхнього міста. 

На Пейзажній алеї облаштований дитячий сквер з лавками і величезними котами. У ньому встановлені фонтани у вигляді слоника, голів зебр, викладена мозаїкою 30-метрова кішка-стонога, лавки у вигляді кролика, ворони, кота. 

Маріїнський парк

Парк сплановано в пейзажному стилі. Затишний, тінистий, зі старими липами, кленами, каштанами, парк був у 1900 році прикрашений великим чавунним фонтаном, виготовленим на заводі О. Термена. Входи обладнано від будинку Верховної Ради й Маріїнського палацу та з вулиці Михайла Грушевського. Парк визнано пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Парк імені Тараса Шевченка

Парк розташований навпроти головного корпусу Київського університету імені Тараса Шевченка і є одним з найбільших та найпопулярніших парків у Києві. Посеред парку відкрито пам'ятник Тарасові Шевченку.

Поділ

Історична місцевість Києва, низинна частина історичного центра міста, стародавній район ремісників і річковиків. Простягається вздовж правого берега Дніпра і Київської гавані, попід горами Старокиївською, Замковою, Щекавицею і Юрковицею між Пішохідним мостом через Дніпро і Заводською вулицею. На Подолі збереглися пам'ятки архітектури XII, XVI—XIX ст.  До Подолу з Верхнього міста ведуть декілька узвозів. Найпопулярніший — Андріївський. Центр Подолу — велика Контрактова площа, де кожний будинок — пам'ятник. Старий корпус Києво-Могилянської академії — центр просвітництва слов'янських народів.

Поділ 1+1Фото: Unsplash

Парк Володимирівська Гірка

Неймовірно гарне місце, звідки відкриваються прекрасні краєвиди на столицю і на Дніпро, а крім того тут є безліч затишних стежок, якими так приємно погуляти в теплу пору року і помилуватися природою. Парк розміщений на верхній та середній терасах Михайлівської гори. Верхня частина цієї гори була зайнята спорудами міста Ізяслава та Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Київський Париж

У столиці України є власний "Париж" – Площа Івана Франка у Печерському районі Києва. Це місцевість – Садиба Мерінга – затишне та красиве місце з неймовірною атмосферою та цікавою архітектурою. Кам'яні сходи сполучують площу з розташованою на вищому рівні по рельєфу вулицею Банковою. Пишні фасади будинків, красиво оформлені, затишні фонтанчики – все це надає неймовірну чарівність цьому красивому місцю Києва і робить його ідеальним для романтичних прогулянок.

Для чого будинки для комах у парках Києва, дивіться сюжет:

Новини по темі