Головні новини тижня: 5 основних подій в Україні та світі

Головні новини тижня з 18 по 24 грудня
Freepik

Різдвяний експрес у Києві, нові послуги в застосунку "Дія" та підписання військового бюджету в США: головні події тижня.

Поділитися:

Розповідаємо про головні новини, які відбулися в Україні та світі за минулий тиждень в період з 18 по 24 грудня. 

►Різдвяний експрес у Києві! З Центрального Київського вокзалу у свою першу мандрівку вирушив казковий ретро-поїзд.

►Українці зможуть купити або продати авто за 15 хвилин за допомогою смартфона. У Києві відбувся перший з початку повномасштабної війни "Дія саміт", на якому розповіли про нові послуги в застосунку. Серед таких: внесення змін про ФОП, переєстрація авто, є-підприємець, послуги для моряків.

►В Чехії сталася масова стрілянина. 21 грудня в Празі 24-річний студент Давид Козак влаштував стрілянину в Карловому університеті. За даними місцевих екстрених служб, в результаті дій нападника загинули щонайменше 15 людей. Ще 24 людини отримали поранення. Зловмисника "ліквідували".

►В Україні подешевшало пальне! На АЗС помітно впали ціни на бензин та дизпаливо. Особливо відчутно знизилися вартість автогазу. За останні два тижні його вартість впала на 5-6 гривень.

►Байден підписав військовий бюджет США на 2024 рік. Хоча ухвалення великого пакета допомоги Конгрес поки що відклав, в оборонному бюджеті Америки передбачені гроші для України. Так, наприклад, буде виділено 300 мільйонів доларів на продовження виробництва зброї та боєприпасів для України. Програма діятиме до 31 грудня 2026 року. Крім того, запровадять нові механізми контролю за використанням військової допомоги, спільну з Україною програму підготовки спеціалістів з лікування травм кінцівок, ампутацій, посттравматичного синдрому та травм мозку та багато іншого.

Новини по темі