Книги, які варто прочитати: рекомендації від ведучих "1+1 Україна"

Що почитати: перелік книг від ведучих "1+1 Україна"

Ведучі "1+1 Україна" порадили книги, які варто прочитати кожному.

Поділитися:

До Дня читання книг, яке відзначали 6 вересня, ведучі "1+1 Україна" поділилися рекомендаціями щодо літератури, яка варта вашої уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день дитячої книги 2023: ведучі 1+1 розповіли про книжкові вподобання своїх дітей

Олексій Суханов

Аби нарешті зрозуміти чому Україна має покласти край будь яким стосункам з росією, обірвати ту кляту пуповину з імперією психопатів, хворих на власну «велич», варто прочитати цю книгу, бо авторка аналізує на основі подій 30-річної і 300-річної давнини історію жахливого впливу росії на життя і розвиток України, результатом якого стала теперішня війна.

Олексій Суханов

Соломія Вітвіцька

Раджу книжку Насті Дмитрук "Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь". Зокрема у цій книзі історії військових, їхні світлини, фото, спогади, тут є і поранені, і загиблі, і ті, хто пройшов Азовсталь, ті, хто потрапив у полон. Усе для того, аби їх пам'ятали і побачили з іншого боку, звернули увагу на цікаві біографічні деталі. Книга дуже цікава саме завдяки цим фото.

Соломія Вітвіцька

Єгор Гордєєв

Я пораджу прочитати книгу Софії Андрухович - "Амадока". Серед інших, я вважаю, що й Андрухович недооцінена, і "Амадока". У нас багато прикольних авторів, цікавих тем, стилів, але роботи Андрухович, від першої літери до останньої, зроблені абсолютно західним ремеслом. Софія Андрухович - одна з небагатьох, у кого є письменницький хист, талант і ремесло в руках. Крім того, що вона талановита, вона правильно проробляє величезну кількість сюжетних ліній. Хемінгуей, на противагу своєму амплуа, казав, що "письменництво - це важка праця", ти сідаєш від самого ранку до пізнього вечора. Софія Андрухович одна з небагатьох українських авторів, яка знає математику письменництва. У "Амадоці", по суті, викладена вся історія України різними очима. Сучасну історію ми можемо порівняти зі своїми відчуттями, тому ми знайдемо якісь свої відображення. Книга написана дуже якісно.

Єгор Гордєєв

Наталя Островська 

Одна з останніх книг від українських авторів, яку я прочитала - "Найдовша подорож" Оксани Забужко. Особисто мені вона відгукнулась, тому що написана про сучасність, про російсько-українську війну. Пані Оксана, як завжди, влучно вміє описувати всі ті події, які відбувались особисто з нею. Так ти проживаєш разом з автором знову початок великої війни й все те, що відбувалось з 24 лютого. 

Вона розповідає про те, як виїхала перед війною з одним ноутбуком на конференцію, вона здогадувалась, що може бути війна, але, як і всі ми, не вірила до останнього, і думала, що повернеться за кілька днів у Київ. На жаль, так не сталося. Авторка пояснює переплетіння тих війн, тих епох, які відбуваються, і каже, що війна не лише розпочалася, вона триває століттями. 

Я рекомендую цю книгу до прочитання, тому що авторка з певним багажем знань, з певним досвідом, я обожнюю, як уміло вона описує свої емоції. Це те, чому нам, журналістам, треба вчитися, влучно, коротко описувати свої емоції в подіях, які відбуваються, паралельно апелюючи до історії.

Наталя Островська

Тімур Мірошниченко 

«Історія України від діда Свирида». Вже вийшло три томі. Подобається, як в легкій і стислій формі подається історія нашої країни з прадавніх часів. Окремий респект вишуканому гумору автора. Час від часу беру до рук будь-яку з трьох книг і перечитую окремі абзаци.

Тімур Мірошниченко

Новини по темі