Андре Тан розкаже, чим пожертвував заради успіху

Андре Тан розкаже, чим пожертвував заради успіху

"Підпільна імперія" продовжує знайомити з творчістю британського режисера Стівена Фрірза. 

Поділитися:

"Підпільна імперія" продовжує знайомити з творчістю британського режисера Стівена Фрірза. Після найгіршого тижня у житті Єлизавети II глядачі "1+1" глядачі побачать реальну трагедію простої жінки.

Юна Філомена Лі живе та виховується при монастирі, але скоює найтяжче, на думку черниць, гріхопадіння - порочний зв'язок з випадковим хлопцем. Покарання настає негайно - найтяжча робота, важкі пологи без знеболюючого, а своє новонароджене дитя вона бачить не більше години на день.

Та головний удар чекає героїню попереду. Сина Філомени віддають прийомним батькам, а з матері беруть підписку: вона ніколи не пред'являтиме права на дитину. П'ятдесят років потому жінка зважується на пошуки свого сина. У цьому їй допомагає Мартін Сіксміт – журналіст, якому вкрай необхідно написати нарис з гучною історією, щоб повернутися в професію. Необережна фраза коштувала йому попередньої роботи.

В основі історії лежить книга "Втрачена дитина Філомени Лі". Картина викликала сплеск невдоволення з боку католицьких священиків, які визнали демонстрацію порядків, що панували в монастирі, занадто нелюдськими.

Джуді Денч грає смиренну жінку й люблячу маму з м'яким, як обкладинка дамського роману, характером. Британський комік Стів Куган наділяє свого персонажа власними рисами пропащого католика, який давно втратив віру в Бога. Цікаво, що Куган також виступив ще й співавтором сценарію і спів продюсером. Для нього цей проект - не прохідна картина. Історія Філомени – для нього можливість висловити своє власне розчарування в релігії, але те, що вийшло в результаті, до сліз зворушило зіркового гостя Андрія Алферова.

"Я дивився фільм і думав, що ж такого страшного зробила Філомена в минулому житті, якщо їй довелося так страждати", - ділиться враженнями дизайнер та експерт програми "Поверніть мені красу" Андре Тан. Про те, чим йому довелося пожертвувати заради свого успіху, він розповість ведучому "Підпільної імперії" вже сьогодні, опівночі, одразу після "Світського життя" з Катею Осадчою.

ДОВІДКА
"Філомена" - драма британського режисера Стівена Фрірза. У головних ролях Джуді Денч і Стів Куган. В основу сценарію, який отримав премію BAFTA, лягла книга політичного журналіста Мартіна Сіксміта "Втрачена дитина Філомени Лі".

ТЕКСТ: ДАРІЯ МЕЛАНЬЇНА