Топ 5 оригінальних ідей оздоблення яєць на Великдень

Топ 5 оригінальних ідей оздоблення яєць на Великдень
Getty images

Крашанки чи писанки: як оздобити святкові яйця на Пасху тренди 2024.

Поділитися:

Великдень – це час, коли ми розмальовуємо яйця, створюючи традиційні крашанки або писанки. Як цього року оформити свої пасхальні яйця, щоб вони були стильними та сучасними? Представляємо найяскравіші тренди 2024 року з оздоблення пасхальних яєць.

Яйця оливкового кольору

Оливкові відтінки є одним із головних трендів цього сезону. Вони символізують мир, спокій та гармонію. Для того, щоб здобути такий колір, треба проварити яйця у окропі з двома ложками куркуми та чаєм каркаде, а потім залишити на декілька годин у рідині для закріплення кольору.

Вітражна покраска

Вітражна техніка дозволяє створювати на яйцях неповторні малюнки, схожі на вітражне скло церков. Вона виглядає дуже ефектно та нестандартно. Для виконання цієї техніки необхідно занурити яйця у воду, а потім у подрібнене цибулеве лушпиння. Загорнути яйця у марлю, зробивши мішечки і відправити у воду із зеленим барвником.

Помаранчеві писанки

Помаранчевий колір символізує радість та сонячний настрій, а ще цей колір - справжній тренд 2024 року. Він чудово підійде для оформлення пасхальних яєць. Можна додати на яйця різноманітні візерунки та орнаменти.Зазвичай, яйця для таких писанок фарбують природним способом і поверх наносять біле оздоблення.

Об'ємні травленки

Травленки - яйця з об'ємним візерунком, які дуже популярні у цьому сезоні.Це незвичні писанки, що виконуються у техніці витравлювання за допомогою оцту без барвників. Травленки роблять як на коричневих яйцях, так і на білих. Оцет розʼїдає шкарлупу і вона стає світлішою (на темних яйцях) і рельєфною.

Патріотичний дизайн

Не забувайте про національну символіку! Додайте на яйця елементи української національної культури, що зараз є дуже популярною тенденцією серед патріотичної молоді. Обираючи оздоблення для своїх пасхальних яєць, не забувайте додавати в них свою унікальну нотку та творчий підхід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі