“Через біль в людині відкривається те, що так довго було приховане”: KOLA за лаштунками проєкту “Пісня мого життя” про нові меседжі творчості та роль музики в сучасній Україні (ексклюзив)

Пісня мого життя
21:00
Щонеділі
Співачка KOLA розповіла про роль музики в сучасній Україні – ексклюзив
Фото: @kola__official

Гостя проєкту “Пісня мого життя” співачка KOLA перед зйомками ексклюзивно розповіла про важливість музики, нові меседжі своєї творчості та улюблені музичні колаборації.

Поділитися:

На телеканалі “1+1 Україна” відбудеться прем’єра проєкту “Пісня мого життя”, ведучою якого є Катерина Осадча. Однією з учасниць шоу стала співачка KOLA. Ексклюзивно для сайту 1+1 вона розповіла про зміни в сприйнятті творчості після початку повномасштабного вторгнення та нові меседжі, а також дала поради молодим артистам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Про війну варто співати, якщо в піснях є сенс”: військовий Михайло Діанов за лаштунками проєкту “Пісня мого життя” про улюблену музику та власний гурт (ексклюзив)

Як ви гадаєте, яка роль музики в сучасній Україні?

Роль музики величезна, її й досі недооцінюють. За кордоном музика може розповідати людям про нас, вона допомагає вивільняти емоції. Саме завдяки музиці в нашому житті залишаються спогади. Зараз ми знаходимося на зйомках проєкту “Пісня мого життя”, і я впевнена, що в кожного є пісня, яка асоціюється з конкретним моментом.  

З початком повномасштабного вторгнення стало зʼявлятись багато пісень на тему війни. Як ви до цього ставитесь? Чи потрібно співати про це?

Про це неможливо не співати, адже пісня пишеться з голови, а коли ти постійно думаєш про те, що у твоїй країні біль, війна, величезна несправедливість – звісно, хочеш написати про це пісню. Основні меседжі, які ми з командою хочемо доносити музикою – це обʼєднання. Гуртуймося разом, як на самому початку повномасштабного вторгнення, це наближає нас до перемоги.

Чи вплинула війна на ваше сприйняття творчості? 

Найвідповідальніший момент мого життя стався на початку повномасштабного вторгнення, коли моє розуміння світу, себе та музики кардинально змінилося. Через біль в людині відкривається те, що так довго було приховане. Війна оголює. Все що було напускним і несправжнім – все викрилось і відпало. Для мене стало неважливим, у що я одягнена і як виглядаю, просто хотілося допомогти, зробити щось для людей, а не для себе. 

Фото: @kola__official

Ви співпрацюєте з багатьма українськими виконавцями. Чи є у вас улюблені музичні проєкти, створені в колаборації?

Улюблена спільна робота – це пісня “Люди” у співавторстві з MamaRika. Ця композиція викликає в мене надзвичайно потужні емоції щоразу, коли я її виконую. Після запису ми з MamaRika стали справжніми подругами, навіть зустрічали разом Різдво. 

Яку пораду ви можете дати молодим українським музикантам, які лише починають свою кар'єру?

На початку завжди важко організувати себе. Я дуже творча, і мені було особливо складно створити графік. У цьому мені допомагав Іван Клименко. Артисту, який починає свій шлях, важливо мати таку людину, якою для мене був він. Досвід Івана став надзвичайно цінним, я дослухалася і намагалася робити все, аби його не підвести. Бажаю кожному артисту знайти свою команду, а далі постійно працювати. Чим більше ви шукаєте себе і свій шлях, тим швидше знайдете.

Дивіться проєкт “Пісня мого життя” щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли мені сумно, я слухаю веселі пісні", — Соломія Вітвіцька про проєкт "Пісня мого життя" та роль музики у житті

Новини по темі